AcasăOldGuvernatorul BNR a anuntat ce se intampla cu preturile!

Guvernatorul BNR a anuntat ce se intampla cu preturile!

Banca Nationala a redus prognoza de inflatie pentru acest an, a precizat, miercuri, guvernatorul BNR, care a anuntat, totodata, vesti „relativ” bune referitoare la evolutia preturilor, in urmatorul interval.

Guvernatorul Bancii Nationale a anuntat ca BNR a redus prognoza de inflatie pentru acest an de la 3,5% la 3,2%. “Probabil in septembrie ne indreptam spre intervalul tintit (..). Sfarsitul de an, conform prognozei actuale, ne va prinde cu o inflatie la 3,2%, fata de 3,5% in prognoza anteriorara„.

Referitor la evolutia preturilor in urmatorul interval, Isarescu a oferit vesti imbucuratoare. „In ceea ce priveste evolutia preturilor avem vesti relativ bune. Cu toate ca rata anuala a inflatiei este in afara intervalului tintit, dupa cele doua socuri externe  -din semestrul al II-lea al anului trecut si majorarea accizelor si a preturilor administrate in ianuarie- observam intrarea pe un trend descendent evident, pe care noi il prognozam sa fie chiar mai accentuat„, a spus guvernatorul BNR.

author avatar
eNational
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger