AcasăOldGuvernantii aloca bani de buzunar si de chirie pentru azilanti

Guvernantii aloca bani de buzunar si de chirie pentru azilanti

Premierul Victor Ponta a rezolvat, se pare, toate problemele economice ale romanilor si vrea sa le rezolve si pe ale azilantilor ce vor veni la noi

Dupa ce au rezolvat, zic ei, toate problemele economice si financiare cu care se confrunta firmele si cetatenii romani, guvernantii nostri s-au aplecat si asupra nevoilor materiale pe care le au azilantii din Romania. Acestia vor primi bani pentru cheltuieli personale la nivelul salariului minim pe economie, o suma  pentru plata chiriei, servicii medicale gratuite, joburi, cursuri de calificare etc.

Premierul Victor Ponta a rezolvat, se pare, toate problemele economice ale romanilor si vrea sa le rezolve si pe ale azilantilor ce vor veni la noi

Guvernul a aprobat, iari, un proiect de lege referitor la regimul strainilor care solicita azil in Romania. Legea prevede ca azilantii sa beneficieze de servicii medicale gratuite, precum si de acces la programele nationale de sanatate. Totodata, strainii vor avea acces la piata fortei de munca, vor beneficia de masuri de stimulare a ocuparii fortei de munca precum si de protectie in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, exact ca si cetatenii romani. Conform actului normativ, cheltuielile lunare (hrana, imbracaminte, cazare), pentru un solicitant de azil, adult, sunt estimate la 1.117 lei/luna vara, iar pentru sezonul rece, la 1.185 lei/luna. Azilantii mai pot primi 540 de lei/luna pentru inchirierea unor spatii de locuit.

Romanii cu aceleasi probleme, uitati

Guvernantii argumenteaza adoptarea actului normativ prin faptul ca solicitantii de azil sunt cetateni straini care din cauza persecutiilor suferite in tara de origine, pe motive de rasa, religie, nationalitate, opinie politica, apartenenta la un grup social, solicita protectia altui stat (cu unele dintre aceste probleme se confrunta si persoane fizice sau patroni de IMM din Romania, ajunsi in sapa de lemn din cauza guvernarii „intelepte”). Initiatorii actului normativ sustin ca , din cauza exilului fortat, azilantii se afla intr-o situatie precara, din punct de vedere fizic, psihic cat si financiar (probleme identice sunt si la romanii care au ajuns in aceasta situatie, dar nu din cauza exilului, ci tocmai a faptului ca traiesc in Romania!). Drept urmare, spun guvernantii, se impune ca, pe perioada analizarii cererii de azil, statul roman sa le asigure conditii decente de cazare si intretinere in conformitate cu normele UE. Dar cetatenii si oamenii de afaceri romani cand vor trai dupa normele UE?

author avatar
Arpad Dobre
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger