Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Garsonierele se scumpesc constant

Garsonierele se scumpesc constant

Autor:

Garsonierele din Bucuresti sunt singurele locuinte care se scumpesc constant de la inceputul anului. In vreme ce preturile apartamentelor cu doua si trei camere au ramas relativ constante, inregistrand variatii nesemnificative, garsonierele s-au scumpit cu aproximativ 1.000 de euro.

 

blocuri Bucuresti 21 Garsonierele se scumpesc constant

In cazul unei garsoniere, chiria e de 250 de euro, iar rata prin prima Casa, de 135 de euro

Pretul mediu al garsonierelor a sarit de la 31.760 de euro in martie 2014, la 32.557 in martie 2015, inregistrand astfel o crestere de 3%. Apartamentele cu doua si trei camere au inregistrat o scadere de 1% in ultimele 12 luni, ajungand la sfarsitul lunii martie sa fie scoase la vanzare cu pretul mediu de 50.406 de euro pentru doua camere, respectiv de 70.113 de euro pentru cele cu trei camere.

Argumente

O posibila explicatie pentru aprecierea garsonierelor consta in accesibilitatea lor, in special prin programul Prima Casa. Un studiu efectuat de portalul de monitorizare imobiliara anunturiparticulari.ro arata ca rata lunara a unui credit de 31.000 de euro, contractat pe 30 de ani prin Prima Casa, este de aproximativ 135 de euro, in vreme ce chiria medie a unei garsoniere din Bucuresti ajunge la 250 de euro, iar cererea mare a dus la scumpirea acestui tip de locuinta.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!