AcasăOldFondurile de investitii, alternativa banoasa la depozitele bancare

Fondurile de investitii, alternativa banoasa la depozitele bancare

Fondurile de investitii cu risc mediu au randamente de sase ori mai mari ca dobanzile bancare

Banca Nationala a Romanei a redus la un nivel record rata dobanzii de politica monetara, in speranta repornirii creditarii, dar masura i-a lovit pe depunatori, care obtin in plus doar 2-3%/an la depozitele bancare. Solutia: fondurile de investitii cu risc scazut sau mediu.

Fondurile de investitii cu risc mediu au randamente de sase ori mai mari ca dobanzile bancare

Cateva banci au anuntat cu mare tam-tam ca au redus dobanzile la credite (cu cel mult un punct procentual), dar au facut mai putin tapaj cand le-au redus simtitor pe cele de la depozite. Acestea din urma au scazut chiar si la 2% pe an, iar deponentii constata ca, departe de a castiga ceva, inca mai datoreaza bani bancii la lichidarea contului de economii. Mai mult, chiar bancherii recomanda investirea banilor in alte instrumente financiare. „Solutia o constituie fondurile de investitii, chiar daca la unii cetateni acestea sunt asociate cu FNI”, a declarat directorul general al OTP Bank, Laszlo Diosi.

In prezent, conform listarii efectuate de Finzoom, printre fondurile de investitii cu risc scazut sau mediu se numara Pioneer Asset Management – Integro (randament de 7,5%/an), BT Asset Management – BT Clasic (8,2%/an) si Erste Balanced RON (12,3%/an).

author avatar
Arpad Dobre
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger