AcasăOldFiscul face liste negre si taxeaza bacsisul

Fiscul face liste negre si taxeaza bacsisul

Guvernul a stabilit ca pentru bacsis trebuie emis un bon fiscal separat

Guvernantii au adoptat, ieri, actul normativ prin care firmele care nu dau bon fiscal nu vor fi inchise la prima abatere, dar vor fi trecute pe lista neagra a ANAF, iar daca angajatii primesc bacsis de la clienti, banii vor fi impozitati prin cota unica de 16%.

Guvernul a stabilit ca pentru bacsis trebuie emis un bon fiscal separat

Inspectorii ANAF nu vor mai suspenda activitatea firmelor controlate atunci cand vor constata diferente intre sumele existente la un operator economic si cele inregistrate in casa de marcat a acestuia. Conform unei ordonante adoptate, ieri, de Guvern, daca diferenta constatata de inspectorii fiscali este de pana 3% inclusiv, dar nu mai mult de 300 lei inclusiv din valoarea inregistrata in casa de marcat pana la ora controlului, fapta se sanctioneaza doar cu avertisment.  „Nu se mai suspenda din prima activitatea, ci se face o lista neagra a celor care au avut probleme si, daca te prinde a doua oara sau a treia oara, sigur iti suspenda activitatea. E vorba de 300 de lei plafonul de la care se aplica aceasta masura”, a precizat premierul Victor Ponta.

Bon fiscal pentru bacsis

Toto ieri, Guvernul a legiferat si bacsisul, stabilind ca suma oferita voluntar de clineti angajatilor unor firme se va trece pe un bon fiscal separat. Firmele stabilesc, printr-un regulament de ordine interioara, daca veniturile provenite din incasarea bacsisului raman la dispozitia lor sau constituie o sursa de alte venituri care se distribuie salariatilor. Impozitarea propusa vizeaza taxarea bacsisului ca profit al operatorului economic in cazul in care acesta nu se distribuie salariatilor, respectiv cu 16% pe profit sau 3% pe venit in cazul microintreprinderilor, bacsisul nefiind cuprins in sfera TVA. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a precizat ca si aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis, un alt bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului.

 

author avatar
Arpad Dobre
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger