AcasăOldExcursii pe munte cu ajutorul aplicatiilor mobile

Excursii pe munte cu ajutorul aplicatiilor mobile

Aplicatiile mobile pentru munte sunt de un real ajutor pentru orientare

Amatorii de turism alpin pot utiliza numeroase aplicatii mobile care le pot usura deplasarea pe munte, fiindu-le de un real ajutor in situatii de urgenta.

Aplicatiile mobile pentru munte sunt de un real ajutor pentru orientare

Specialistii ThePhoneGeeks ai EuroGsm le recomanda exploratorilor montani o serie de aplicatii, printre care si Smart Compass, ce suprapune busola cu camera foto a telefonului mobil. Acul virtual indica nordul magnetic sau geografic, in functie de optiunea aleasa, iar versiunea contra cost a aplicatiei permite accesul la senzorul magnetic al telefonului si la diverse tipuri de coordonate geografice sau militare. De asemenea, utilizatorii de iPhone au la dispozitie aplicatia Commander Compass Lite, o busola practica si un navigator GPS cu functii precum girocompas, harti, altimetru, vitezometru si convertor de coordonate.

Trasee sigure

O alta aplicatie care le vine in ajutor celor care doresc sa se orienteze pe munte este si Spyglass, care nu doar ca arata pozitia exacta a utilizatorului, ci foloseste realitatea augmentata pentru a indica cel mai bun traseu. Aceasta este disponibila doar in App Store, la pretul de 3,99 de dolari, si utilizeaza aproape toti senzorii de pe dispozitivele iPhone, pentru o precizie cat mai mare a datelor furnizate.

Tehnici de supravietuire

Cei care doresc sa innopteze pe munte si au nevoie de mai multa lumina, au la dispozitie aplicatia Color Flashlight, ce coloreaza ecranul telefonului in alb sau orice alta culoare, folosind in acelasi timp si LED-ul camerei foto, pentru o luminozitate sporita. De asemenea, Army Survival Guide este o aplicatie care se dovedeste a fi utila in situatii extreme, deoarece descrie tehnici de supravietuire, dar ofera si sfaturi cu privire la tipurile de plante comestibile sau speciile de serpi ce pot reprezenta un pericol. Celor care se tem de animalele salbatice care pot fi intalnite pe un traseu montan li se recomanda aplicatia Urmele Animalelor, care ofera imagini clare ale urmelor ce pot fi gasite in padure, astfel incat zona respectiva sa fie evitata.

Starea vremii

Pentru ca starea vremii este destul de schimbatoare, turistii trebuie sa aiba la indemana o aplicatie care sa le prezinte prognoza meteo in timp real. Astfel, Stormfly este o aplicatie ce prezinta vremea intr-un mod mai deosebit, schimband imaginea de fundal a ecranului telefonului in functie de conditiile atmosferice. Unul dintre marile avantaje ale acestei aplicatii este faptul ca nu consuma foarte multe resurse, astfel ca bateria telefonului nu se va epuiza intr-un timp mai scurt. Conform repreezentantilor EuroGsm, o alta aplicatie utila este 1Weather:Widget Forecast Radar, care ofera informatii meteo in timp real utilizand o interfata extrem de simpla. Aplicatia este gratuita in Google Play, insa pentru a putea utiliza mai multe functii ale acesteia, este disponibila si o varianta Pro, la pretul de 1,99 de dolari.

 

author avatar
Arpad Dobre
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger