Potrivit unui proiect de act normativ care va intra in curand in plenul Camerei Deputatilor cu mai multe avize pozitive, procesatorii din industria lactatelor vor fi obligati sa scrie pe eticheta laptelui proaspat de consum locul exact de unde au luat laptele crud, cum l-au procesat si ce ingrediente contine.
De asemenea, pe eticheta va aparea si numele ambalatorului, dar si care este procentul de lapte praf pe care il contine. Totodata, modificarile de compozitie precum imbogatirea laptelui in proteine lactice, saruri minerale sau vitamine, reducerea continutului de lactoza prin conversia in glucoza si galactoza se vor specifica pe eticheta. De asemenea, sintagma „Produs romanesc” va putea fi folosit doar daca producatorul a folosit in proportie de 100% lapte materie prima provenit din fermele din Romania, iar „Produs natural” va reveni obligatoriu doar celor care folosesc in proportie de 100% ca materie prima laptele natural provenit de la vaci, bivolite, oi si capre, fara a avea in compozitie inlocuitori de lapte sau lapte praf.