AcasăOldELCEN a scumpit gigacaloria

ELCEN a scumpit gigacaloria

Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) a instiintat RADET ca scumpit gigacaloria cu 10,2%, fara sa anunte Primaria Capitalei. Primarul Sorin Oprescu s-a aratat suprins de aceasta decizie, dar a precizat ca populatia nu va fi afectata de majorarea tarifului la energie termica.

RADET a primit in ajunul Craciunului de la ELCEN o instiintare legata de majorarea tarifului de productie a energiei termice din ianuarie 2015. Reprezentantii ELCEN au motivat decizia de scumpire a energiei termice prin decizia ANRE nr. 2827 din 17 decembrie 2014, prin care se majoraza costul de productie al gigacaloriei cu 10,2%. Primarul Sorin Oprescu a precizat ca majorarea pretului de productie va duce la scumpirea gigacaloriei de la 168,8 lei la 186 de lei, cu TVA inclus.

Sorin Oprescu sustine ca ELCEN nu a consultat Primaria Capitalei cand a scumpit caldura

Edilul Capitalei a mentionat ca municipalitatea nu a fost consultata si nici macar informata de catre ELCEN de aceasta crestere de tarif. Pe de alta parte, reprezentantii RADET au precizat ca nu au cerut o majorare a costului de transport si distributie a energiei termice. Oprescu a declarat ca, desi energia termica s-a scumpit, bucurestenii nu vor resimti majorarea tarifului pentru gigacalorie, municipalitatea urmand sa suporte, cel putin pana la primavara, cheltuielile necesare pentru acoperirea cresterii anuntate de ELCEN.

author avatar
Arpad Dobre
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger