AcasăOldE.ON cere scumpirea gazelor si ameninta cu sistarea investitiilor

E.ON cere scumpirea gazelor si ameninta cu sistarea investitiilor

Cererea lui Frank Hajdinjak (foto jos) va incarca facturile la gaze

E.ON Romania cere scumpirea tarifelor de distributie cu 10%, ceea ce va duce la scumpirea gazelor. Compania ameninta ca nu va mai investi in energia verde, daca statul va modifica legislatia din domeniu.

Cererea lui Frank Hajdinjak (foto jos) va incarca facturile la gaze
Frank Hajdinjak

Directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak, reprezentant al grupului german de utilitati E.ON, a anuntat ieri ca va cere autoritatilor romane o majorare cu 10% a tarifului de distributie a gazelor. Daca statul va fi de acord cu cererea, pretul gazelor ar urma sa se majoreze cu 3% la consumatorii finali. Cererea, care nu a fost foarte clar argumentata, vine din partea unei companii care, de fapt, cumpara gaze de la diversi furnizori, inclusiv de la Romgaz (companie de stat) pe care le revinde, ulterior, catre consumatori (prin vechiul sistem de distributie facut de stat), evident, la un pret mai mare.

Avertisment

Aproape fara nicio legatura cu  scumpirea gazelor, Hajdinjak a sugerat „discret” guvernului sa nu schimbe modul de distribuire a certificatelor verzi. In prezent, Romania ofera un sprijin foarte consistent firmelor care produc energie din surse regenerabile. Potrivit schemei de sprijin, populatia plateste pentru aceasta energie, prin facturile lunare, chiar daca nu o consuma. Guvernul vrea sa modifice legislatia referitoare la sprijinul energiilor verzi, cu aplicabilitate din iunie. Principala schimbare o reprezinta amanarea incasarii de catre companiile de energie regenerabila a unei parti din ajutorul de stat. In consecinta Hajdinjak a anuntat, ieri, ca E.ON Romania va renunta la investitiile in energia verde in Romania daca Guvernul modifica legislatia din domeniu.

author avatar
Arpad Dobre
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger