AcasăOldDistribuitorii de curent si gaze isi alunga musca de pe caciula

Distribuitorii de curent si gaze isi alunga musca de pe caciula

CEZ sustine ca a investit in energe regenerabila, dar a fost penalizata pentru neindeplinirea obligatiilor post-privatizare

Companiile din sectorul distributiei de energie si gaze sustin ca au depasit cu peste doua miliarde de lei obligatiile de investitii asumate la privatizare si cer incetarea acuzatiilor vehiculate in ultimii ani, potrivit carora operatorii din domeniu nu si-ar fi respectat obligatiile asumate pentru perioada post-privatizare.

CEZ sustine ca a investit in energe regenerabila, dar a fost penalizata pentru neindeplinirea obligatiilor post-privatizare

Membrii Federatiei Patronale a Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE) sustin ca, potrivit Ministerului Energiei, companiile din sectorul distributiei de gaze naturale si electricitate si-au indeplinit si chiar si-au depasit obligatiile de investitii asumate prin contractele de privatizare semnate cu statul roman. „Aceasta recunoastere oficiala ar trebui sa puna punct acuzatiilor vehiculate in ultimii ani, potrivit carora operatorii din domeniu nu si-ar fi respectat obligatiile asumate pentru perioada post-privatizare”, au precizat membrii ACUE, intr-o pozitie oficiala remisa cotidianului NATIONAL.

CEZ, amendata cu sase milioane de euro

Reactia distribuitorilor de curent si gaze vine dupa ce cotidianul nostru a publicat decizia Curtii Internationale de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Comert din Paris in cazul firmei CEZ. Aceasta fusese aleasa de statul roman pentru privatizarea Electrica Oltenia, iar instanta mentionata  a decis ca CEZ trebuie sa plateasca daune de aproape sase milioane de euro catre Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), succesoare in drepturi a Electrica SA, deoarece nu si-a respectat obligatiile contractuale asumate. Tortusi, reprezentantii ACUE, federatie din care face parte si CEZ, sustin ca firmele din domeniu au investit aproape sase miliarde de lei, cu peste doua miliarde lei in plus fata de a obligatiile asumate prin contractele de privatizare.

 

author avatar
Arpad Dobre
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger