AcasăOldDirectorii financiari, obligati sa treaca pe online

Directorii financiari, obligati sa treaca pe online

Staff-ul financiar al firmelor trebuie sa decida trecerea cat mai rapida catre digitalizare

Prioritatea directorilor financiari in perioada urmatoare trebuie sa fie tranzitia catre mediul digital, altfel companile lor risca sa fie scoase de pe piata de firmele concurente, care vor valorifica avantajele mediului online pentru a deveni lideri in industrie.

Staff-ul financiar al firmelor trebuie sa decida trecerea cat mai rapida catre digitalizare

Desi joaca un rol strategic, directorii financiari continua sa se concentreze in primul rand pe gestionarea costurilor. Potrivit studiului  Ernst  & Young – Partnering for performance, doar 49% dintre directorii financiari au in vedere transformarea digitala a afacerii. Directorii generali s-au bazat foarte mult pe directorii financiari in perioada crizei ca sa gestioneze optimizarile de costuri si sa-si protejeze firmele. Acum, in contextul stabilizarii economiei, directorii financiari trebuie sa asigure echilibrul fragil intre nevoia de control al costurilor si nevoia de crestere si inovare.

Ori digitalizare, ori faliment

Doar 50% dintre directorii financiari fac din tranzitia catre un model digital de afaceri o prioritate de top in urmatorii trei ani, ceea ce denota ca multi nu inteleg pe deplin impactul pe care universul digital il va avea asupra afacerii. Directorii financiari au un rol important de jucat in aceasta zona, inclusiv in optimizarea mediului digital in vederea reducerii costurilor si gestionarii riscurilor de natura legala, fiscala si de reglementare, generate de mediul digital. „Transformarea digitala reprezinta in prezent una dintre cele mai mari provocari si oportunitati pentru companii. Cu toate acestea, doar jumatate dintre directorii financiari ii acorda atentia meritata. Cei care nu vor lua tine cont de aceasta schimbare vor avea mult de recuperat, pe masura ce competitorii lor vor valorifica avantajele culturii digitale pentru a deveni lideri in industrie”, ne-a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania.

author avatar
Arpad Dobre
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger