AcasăOldCum reduceti cheltuielile cu internetul in roaming

Cum reduceti cheltuielile cu internetul in roaming

Plafonul implicit pentru internetul in roaming este de minimum 50 de euro/luna

Utilizarea internetului in roaming poate produce adevarate socuri din cauza facturilor mari. Solutia ar fi alegerea unuia dintre plafoanele financiare care va pot optimiza consumul si, implicit, va reduc cheltuielile cu internetul.

Plafonul implicit pentru internetul in roaming este de minimum 50 de euro/luna

Cei  care, in perioada urmatoare, vor alege sa-si petreaca sarbatorile sau concediile in strainatate, vor utiliza, cu siguranta, si internetul in roaming, insa e bine sa stie cum isi pot controla cheltuielile. Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) readuce in atentia utilizatorilor care calatoresc in strainatate faptul ca au dreptul sa beneficieze de un plafon la utilizarea serviciului de internet mobil in roaming.

Costuri implicite

Astfel, aveti posibilitatea sa va alegeti unul dintre plafoanele financiare disponibile in ofertele comerciale ale furnizorilor. Pentru a evita socul facturilor mari rezultate din utilizarea serviciilor de date in strainatate, daca nu ati optat explicit pentru un alt plafon din oferta comerciala sau nu ati renuntat in mod expres la plafonul implicit, operatorii au obligatia sa va aplice automat plafonul financiar implicit, a carui valoare este de 50 euro/luna (fara TVA) sau un plafon exprimat in volum de date a carui valoare nu depaseste 50 de euro/luna (fara TVA). Daca nu doriti aplicarea plafonului financiar implicit pentru utilizarea datelor in roaming, trebuie sa solicitati furnizorului propriu dezactivarea acestuia.

Obligatii pentru furnizori

Indiferent de plafonul pentru care optati, operatorii au obligatia sa va avertizeze, prin intermediul unor mesaje-text, email-uri sau ferestre pop-up, atunci cand valoarea consumului inregistrat atinge 80% din plafonul implicit financiar sau de volum maxim, precum si atunci cand valoarea stabilita prin plafon este consumata. Mesajul care atentioneaza cu privire la consumarea cantitatii de trafic incluse in plafon trebuie sa va prezinte si procedura de urmat pentru a beneficia in continuare, daca doriti, de servicii de date in roaming. Pentru compararea plafoanelor si a tarifelor, ANCOM va pune la dispozitie un configurator de costuri, pe veritel.ro.

author avatar
Arpad Dobre
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger