AcasăOldCum putem recupera un smartphone pierdut sau furat

Cum putem recupera un smartphone pierdut sau furat

Aveti la dispozitie mai multe aplicatii de localizaree a telefonului furat sau pierdut

Telefonul mobil se afla mereu la indemana, dar o singura clipa de neatentie este de ajuns pentru ca acesta sa fie furat ori uitat intr-un loc public si exista riscul sa nu mai  fie gasit. Totusi, exista cateva optiuni de recuperare a telefonului, atat cu ajutorul aplicatiilor de urmarire, cat si pe baza informatiilor oferite de dispozitiv.

Aveti la dispozitie mai multe aplicatii de localizaree a telefonului furat sau pierdut

In cazul telefoanelor cu Android, cea mai simpla metoda de a localiza dispozitivul si informatiile de pe acesta este utilizarea sistemului Android Device Manager. Potrivit expertilor ThePhoneGeeks de la EuroGsm, este necesara inregistrarea prealabila pe site-ul dedicat, apoi din cadrul meniului oferit, dispozitivul poate fi sters sau blocat, poate fi urmarit pe hartile Google Maps – in caz de furt – si se poate da comanda sa sune la volum maxim pentru cinci minute, pentru a putea fi localizat mai repede, in cazul in care a fost ratacit.

Fotografii-spion

O alta varianta ar fi utilizarea Android Lost, care se poate instala si fara a avea acces la telefon. Aplicatia poate fi instalata din Play Store, din contul Google cu care este sincronizat dispozitivul, dupa care se trimite un SMS pe telefonul in cauza, cu textul „androidlost register”. Astfel, aplicatia se activeaza automat si poate realiza fotografii cu camera telefonului si permite citirea SMS-urilor primite, fara ca utilizatorul sa stie acest lucru.

Urmarirea hotului

De asemenea, istoricul Google Maps poate oferi pozitia exacta a dispozitivului, chiar daca aceasta functie este dezactivata. Dupa accesarea sistemului Google Maps, se alege din calendar data curenta si ultima ora la care dispozitivul a fost recunoscut, dupa care pe harta vor aparea locatiile si chiar traseul parcurs de telefonul pierdut sau furat. Este important de stiut si faptul ca in momentul in care telefonul este inchis sau nu are cartela SIM, acesta nu va putea fi localizat. Totusi, data fiind nevoia de a naviga pe Internet, cu siguranta telefonul va fi conectat in cele din urma la o retea Wi-Fi, moment in care va putea fi blocat de catre sistemul activat de utilizator.

Control de la distanta

Utilizatorii iOS au la dispozitie functia Lost Mode, care permite utilizatorului sa blocheze dispozitivul cu o parola, in cazul in care acesta este disparut, pentru a proteja datele de pe telefon. O alta varianta utila este aplicatia Find My iPhone, care necesita o conexiune la Internet prin Wi-Fi sau date mobile. Exista si aplicatii prin care utilizatorii isi pot accesa telefonul remote, precum TeamViewer, Remote Control, Splashtop 2 Remote Desktop sau Jump Desktop, care au un sistem ce se instaleaza pe desktop si telefon si permite controlul unuia prin intermediul celuilalt. Aceste aplicatii sunt disponibile atat pentru Android cat si pentru iOS.

author avatar
Arpad Dobre
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger