AcasăOldCum prelungiti durata de viata a bateriei telefonului

Cum prelungiti durata de viata a bateriei telefonului

Utilizatori de smartphone au la dispozitie o serie de aplicatii ce le pot optimiza functionarea bateriei telefonului

Una dintre problemele majore cu care se confrunta in prezent utilizatorii de smartphone este descarcarea prea rapida a acumulatorului, insa exista o serie de functii si aplicatii ce pot imbunatati cu pana la 50% autonomia bateriei.

Utilizatori de smartphone au la dispozitie o serie de aplicatii ce le pot optimiza functionarea bateriei telefonului

Un smartphone cu specificatii de top si ecran mare trebuie incarcat zilnic, ducand la cresterea numarului de cicluri de incarcare-descarcare ale unui acumulator, ceea ce are ca efect autonomii foarte scazute in comparatie cu telefoanele obisnuite. Specialistii ThePhoneGeeks ai EuroGsm vin cu o serie de recomandari prin care poate fi prelungita durata de viata a bateriei telefonului.

Intretinerea acumulatorului

Acumulatorii Li-Ion, folositi la majoritatea smartphone-urilor si tabletelor de pe piata, au o durata de viata de cativa ani, dar aceasta se poate reduce, daca nu se respecta anumite reguli. Specialistii recomanda ca acumulatorul sa fie intotdeauna incarcat inainte sa se descarce complet, apoi trebuie sa fie deconectat de la sursa de incarcare in momentul in care nivelul bateriei a ajuns la 100%. De asemenea, este recomandat ca, atunci cand nu este folosit, acumulatorul sa fie pastrat intr-un loc cat mai racoros si sa fie incarcat la 40%.

Optimizarea aplicatiilor

Utilizatorii ar trebui sa opreasca aplicatiile care ruleaza in background, sa nu foloseasca imagini de fundal active, sa dezactiveze functiile Bluetooth, GPS, Wi-Fi si datele mobile, precum si autosincronizarea conturilor. O alta sugestie este aceea de a seta la nivel minim luminozitatea ecranului. Printre aplicatiile dedicate pentru optimizarea bateriei se numara Clean Master Phone Boost, prin care pot fi sterse fisierele inutile ce ocupa spatiu de stocare important. Aplicatia mai permite si managementul aplicatiilor, mutarea acestora pe cardul SD, dezinstalarea aplicatiilor preinstalate si efectuarea de copii de siguranta ale fisierelor importante. In plus, aplicatia are si rol de antivirus. Alte aplicatii utile sunt DU Battery Saver, care poate prelungi durata de viata a bateriei cu pana la 50%, dar si Battery Doctor, disponibila in 19 limbi, care identifica aplicatiile si procesele ce epuizeaza bateria si optimizeaza procesul de incarcare.

author avatar
Arpad Dobre
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger