AcasăOldCum platiti online taxele locale

Cum platiti online taxele locale

Plata online prin intermediul site-urilor directiilor de taxe si impozite locale sau prin ghiseul.ro

Contribuabilii  sunt obligati sa achite taxele locale pana in 30 septembrie, altfel risca penalizari. Pentru a evita aglomeratia de la ghisee, pot fi utilizate si solutii de plata de la distanta, online, cu cardul sau din cont bancar.

Plata online prin intermediul site-urilor directiilor de taxe si impozite locale sau prin ghiseul.ro

Conform legislatiei in vigoare, contribuabilii care nu-si achita obligatiile fiscale pana la data de 30 septembrie vor suporta penalitati de intarziere de 2% din cuantumul obligatiilor principale, calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta. Pentru a evita agomeratia de la ghiseele de plati si pentru a limita timpul de asteptare la achitarea taxelor si impozitelor locale, contribuabilii au la dispozitie o serie de modalitati de plata:

–         electronica (prin internet banking),

–         plata cu numerar,

–         plata cu cardul (la ghisee sau online),

–         plata prin ordin de plata,

–         plata prin mandat postal.

Plata online se poate face fie prin facilitatile puse la dispozitie pe site-urile directiilor de taxe si impozite locale, fie pe site-ul ghiseul.ro. Primaria sectorului 1, de exemplu, a atribuit contribuabililor (persoane fizice si persoane fizice autorizate) inregistrati in baza de date asa-numite credentiale, (user si parola) cu care se vor putea autentifica in vederea efectuarii platilor pe site-ul ghiseul.ro.

Avantaje

Plata online cu cardul prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje:

–         confort, rapiditate, fara pierdere de timp si fara obligatia prezentei la directiile de taxe locale;

–         site securizat la standarde inalte privind tranzactiile cu cardul pe internet;

–         posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inscrierii in sistem a unitatii administrativ-teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea;

–         comisionzero pentru tranzactiile efectuate online.

Etape

Pentru a putea beneficia de plata online a impozitelor si taxelor locale, prin site-ul www.ghiseul.ro, contribuabilii (din sectoarele 1 si 3, de exemplu), vor parcurge urmatorii pasi:

–          prezinta o copie a actului de identitate la sediul DGITL Sector 1, din Piata Amzei nr. 13, pentru a ridica plicul care contine numele de utilizator si parola;

–         acceseaza pagina de internet www.ghiseul.ro pentru activarea contului  in vederea efectuarii platilor online a impozitelor si taxelor locale prin utilizarea credentialelor primite (dupa prima logare in sistem  se va cere automat schimbarea parolei);

–         vizualizeaza in timp real obligatiile fiscale de plata si efectueaza plata efectiva folosind cardul bancar;

–         obtin confirmarea pe e-mail a platii efectuate.

Pe langa taxe si impozite, cetatenii isi pot plati si amenzile contraventionale. Se accepta la plata urmatoarele tipuri de card: VISA – Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card, Eurocard/Mastercard – Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.

author avatar
Arpad Dobre
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger