AcasăOldCum obtii 25.000 de euro pentru o idee de afaceri

Cum obtii 25.000 de euro pentru o idee de afaceri

Tinerii cu idei creative pot obtine indrumare antreprenoriala si finantarea afacerii lor

Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Asociatia Travel Focus si Asociatia Excelsior lanseaza proiectul „Antreprenoriatul – sansa unui viitor mai bun pentru tineri”. Proiectul ofera atat educatie antreprenoriala pentru 400 de tineri, cat si finantare de cate 25.000 euro pentru 40 de idei de afaceri.

Tinerii cu idei creative pot obtine indrumare antreprenoriala si finantarea afacerii lor

Proiectul are o durata de zece luni si va fi implementat in mai multe etape. Prima va include selectia a 400 de tineri care isi doresc sa fie antreprenori si organizarea unei sesiuni de cursuri de antreprenoriat, unde cursantii vor invata inclusiv cum sa scrie un plan de afaceri bun. Cea de-a doua etapa va include selectia a 40 dintre cele mai reusite planuri de afaceri care vor primi, fiecare, fonduri europene de pana la 25.000 euro.

Conditii si domenii

Cei 40 de tineri selectati isi vor deschide o firma, vor asigura activitatea ei pentru cel putin trei ani si vor investi banii alocati in dezvoltarea afacerii. Ei au obligatia sa angajeze minimum doua persoane, pe durata a cel putin sase luni dupa incheierea proiectului. Vor avea prioritate la finantare si vor primi punctaj suplimentar urmatoarele domenii de activitate: IT & C, turism si ecoturism, textile si pielarie, lemn si mobila, industrii creative, auto, procesarea alimentelor si bauturilor, sanatate si produse farma, energie si management de mediu, agricultura, silvicultura, acvacultura, biofarmaceutica si biotehnologii.

Inscrieri

Proiectul se va desfasura in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), cei care se inscriu la cursuri trebuie sa fie din aceste judete, iar noile firme vor fi infiintate in aceste judete. Sunt vizati in special (dar nu exclusiv) tinerii intre 18-25 de ani, studentii sau femeile cu spirit antreprenorial, dar se pot inscrie si persoane care nu indeplinesc aceste criterii. Cei interesati pot trimite un email la adresa 25000europentrutineri@travelfocusromania.org, cu numele complet si datele de contact (email, telefon, etc.), alaturi de fisa de adeziune, ce poate fi descarcata de pe site-ul Asociatiei Travel Focus.

author avatar
Arpad Dobre
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger