AcasăOldConstantin Nita ameninta Enel, E.ON si CEZ cu nationalizarea

Constantin Nita ameninta Enel, E.ON si CEZ cu nationalizarea

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, nu este deloc multumit de prestatia Enel, E.ON si CEZ, care au preluat diviziile de distributie a energiei electrice de la stat. Potrivit ministrului, aceste companii risca nationalizarea, daca nu-si indeplinesc obligatiile contractuale.

Constantin Nita este nemultumit de activitatea Enel, E.ON si CEZ in Romania

Enel, compania controlata de autoritatile de la Roma, prin Ministerul italian al Finantelor si printr-o banca tip CEC, si-a adjudecat diviziile de distribuire a energiei electrice Banat, Dobrogea si Muntenia Sud, angajandu-se in fata autoritatilor romane ca va investi in modernizare. Compania germana  E.ON, care a preluat Distrigaz Nord si Electrica Moldova, s-a angajat ca va investi, va moderniza etc. CEZ, un conglomerat de 96 de mari companii, cu sediul in Cehia, a preluat de la statul roman Electrica Oltenia, promitand ca va face investitii, va moderniza etc. Niciuna dintre aceste trei companii nu s-a ridicat, se pare, la nivelul cerintelor, iar Electrica SA a dat in judecata Enel, E.ON si CEZ la Curtea de la Paris, pentru neindeplinirea obligatiilor din contractele de privatizare.

Obligatii nerespectate

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, s-a declarat nemultumit de activitatea Enel, E.ON si CEZ in Romania. „Ne-am asteptat ca, prin privatizarea companiilor de distributie, calitatea serviciilor sa creasca, dar nu este asa, cele mai multe reclamatii le avem in ceea ce priveste companiile private (Enel, E.ON si CEZ – n.r.). Este vorba de calitatea investitiilor si de relatia cu clientii. Este timpul ca aceste companii sa se alinieze la standardele europene si in ceea ce priveste piata din Romania, trebuie ca aceste companii sa-si revizuiasca politica de distributie a energiei in Romania”, a spus Nita. Intrebat daca statul are in vedere o nationalizare in domeniul distributiei energiei electrice, ca in Ungaria, Nita a raspuns sec: „Intotdeauna exista riscuri!”.

author avatar
Arpad Dobre
677 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger