AcasăOldConducerea SIF Transilvania, acuzata de management prost

Conducerea SIF Transilvania, acuzata de management prost

Presedintele executiv Mihai Fercala si vicepresedintele executiv Iulian Stan sunt contestati de actionarii minoritari ai SIF Transilvania

Un grup de actionari ai SIF Transilvania, care detin impreuna 8,09% din capitalul social al societatii, a inaintat o cerere catre conducerea SIF Transilvania, pentru convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA).  Actionarii sustin ca SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane de euro din cauza managementului defectuos, practicilor si politicilor indoielnice, lipsei de viziune si de transparenta in procesul decizional.

Presedintele executiv Mihai Fercala si vicepresedintele executiv Iulian Stan sunt contestati de actionarii minoritari ai SIF Transilvania

Grupul de actionari intentioneaza sa supuna aprobarii, in cadrul AGOA, necesitatea schimbarii managementului si revizuirea modelului actual de business, in vederea eficientizarii activitatii societatii, pregatirii si alinierii SIF Transilvania la practicile de buna guvernanta de la nivel european. Actionarii semnatari reprezinta fonduri de investitii si pensii locale si straine, antreprenori si persoane fizice: Fondurile Deschise de Investitii (Certinvest Prudent, Certinvest Dinamic, Certinvest XT Index, Certinvest BET FI Index), Fondul de pensii private „Pensia mea”, Fondul strain de investitii Broadhurst Investments Limited, precum si persoanele fizice Corin Ioan Trandafir, Ilie Stoichescu, Constantin Fratila, Maria Alexandra Fratila, Gabriela Alexe, Radu Ciuceanu, Radu Toia.

Decizii fara justificare economica

Demersul actionarilor se bazeaza pe un calcul estimativ al pierderilor rezultate din cauza unui management considerat defectuos. Conform acestora, SIF Transilvania a pierdut peste 50 de milioane de euro  din cauza practicilor si politicilor indoielnice, lipsei de viziune si de transparenta in procesul decizional. Actionarii care contesta actuala conducere sustin ca, spre exemplu, deciziile de investitii in sectorul hotelier, in active aflate in administrarea SIF Transilvania, au fost luate fara planuri de business asociate si fara o justificare economica, asa cum ar fi fost normal. In consecinta, resursele investite in proiectele de refacere a hotelurilor ar fi fost, in estimarea contestatarilor, cu aproximativ 100% mai mari fata de pretul mediu al pietei si nu s-ar fi obtinut rezultate pe masura potentialului acestora.

author avatar
Arpad Dobre
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger