AcasăOldCompania de asigurari Astra, obligata sa-si schimbe denumirea

Compania de asigurari Astra, obligata sa-si schimbe denumirea

Reprezentantii firmelor trebuie sa se prezinte la Regsitrul Comertului pana pe 15 februarie, pentru modificarea denumirii societatii

Firma de asigurari Astra – alaturi de alte 101 companii – este obligata, prin prevederile Codului Civil, sa inlocuiasca sintagma „societate comerciala” din denumirea sa cu „societate”, pana la mijlocul lunii februarie. De asemenea, peste 3.200 de firme si-au pierdut calitatea de SRL- D (debutanta) si trebuie sa opereze modificari ale numelui.

Reprezentantii firmelor trebuie sa se prezinte la Regsitrul Comertului pana pe 15 februarie, pentru modificarea denumirii societatii

Conform articolului 79 al Legii 76/2012 pentru punerea in aplicare a 134/2010 privind Codul de procedura civila, societatile inregistrate in Registrul Comertului care au in denumire sintagma „societate comerciala” sunt obligate sa o schimbe cu termenul „societate”. Inregistrarea schimbarii denumirii societatii are ca termen limita 15 februarie 2015 si este scutita de taxe. Lista firmelor care trebuie sa aplice aceasta prevedere cuprinde 102 societati din Bucuresti si din intreaga tara si este diponibila pe http://www.onrc.ro/index.php/ro/component/content/article/60-important/330-lista-societati.  Printre firmele obligate sa-si schimbe denumirea se numara:

–         Societatea Comerciala de Producere a Energiei Electrice si Termice Termoelectrica SA,

–         Societatea Comerciala  Studioul Animafilm SA,

–         Societatea Comerciala de Asigurare-Reasigurare ASTRA SA Bucuresti, sucursalele Brasov II, Cipariu Cluj, Constanta, Galati si Galati II.

Termen-limita pentru firmele debutante

Registrul Comertului informeaza ca, la sfarsitul anului trecut, peste 3.200 de societati si-au pierdut calitatea de microintreprindere debutanta, ca urmare a implinirii termenului de trei ani de la data infiintarii acestora. Astfel, reprezentantii acestor societati trebuie sa schimbe sintagma SRL-D in SRL sau sa opteze pentru alta forma juridica, in termen de maximum 45 de zile (deci tot pana in 15 februarie). Lista societatilor care si-au pierdut calitatea de microintreprindere SRL-D este disponibila pe: http://www.onrc.ro/index.php/ro/microintreprindere-debutanta.

author avatar
Arpad Dobre
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger