AcasăOldComisia Europeana: Ne aflam in fata unui masacru industrial!

Comisia Europeana: Ne aflam in fata unui masacru industrial!

Antonio Tajani

Autoritatile de la Bruxelles recunosc faptul ca si-a propus proiecte de mediu mult prea ambitioase, care, in final, duc la dezindustrializarea Europei. Reprezentantii UE nici numai  par atat de preocupate de incalzirea globala, mai ales ca, recent, oamenii de stiinta au anuntat ca  ar urma o… racire globala.

Antonio Tajani (foto jos) lasa de inteles ca restrictiile de mediu duc la dezindustrializarea unor intregi zone, cum a fost si cazul Rosiei Montane
Antonio Tajani

Ani la rand, multi dintre beneficiarii fondurilor UE au putut obtine sumele solicitate dupa ce au facut dovada ca rprotejeaza mediul. In aceste conditii, cu atat mai surprinzatoare pare declaratia unui reprezentant al Comisiei Europene, care da de inteles ca politica de mediu a UE este paguboasa pentru intreaga Eurfopa. „Ne aflam in fata unui masacru industrial. Sunt pentru o  abordare eco, dar nu trebuie sa devenim sfinti. Nu putem sacrifica industria Europei de dragul unor teluri climatice nerealiste, care nu sunt obligatorii la nivel mondial”, a declarat comisarul european din Industrie, Antonio Tajani.  El a avertizat ca, din cauza politicilor prea stricte de mediu, investitorii fug din Europa si se muta in SUA.

Incalzire globala? Dimpotriva!

Intreaga legislatie comunitara  e intretesuta de prevederi privind protectia mediului, pentru reducerea polurarii si a efectului de sera, principala cauza a incalzirii globale, cu consecinte devastatoare asupra Terrei. In mod bizar, desi poluarea nu s-a redus simtitor, calota glaciara de la Polul Nord nu s-a micsorat ci, dimpotriva,si-a marit suprafata cu 60% din 2012 pana in prezent, iar expertii avertizeaza ca va veni o racire globala! Revenind la noua pozitie a UE fata de mediu, este posibil ca, in scopul reindustrializarii UE, deci si a Romaniei, proiecte precum Rosia Montana, de exemplu, sa nu mai fie prezentate ca niste sperietori pentru ecologisti.

author avatar
Arpad Dobre
355 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger