AcasăOldCiolos le da cu branza in cap italienilor

Ciolos le da cu branza in cap italienilor

Dacian Ciolos vrea sa stie cine si de ce a gresit in cazul alertei italienilor vizavi de branza “Bradet”

Saptamana trecuta, autoritatile italiene au transmis o alerta cu privire la imbolnavirea unui copil dupa ce a consumat produse din lapte de oaie, facandu-se aluzie direct la branza “Bradet”.  Ulterior, s-a revenit la “produse din lapte de vaca”, dar, evident, raul era deja facut.

Dacian Ciolos vrea sa stie cine si de ce a gresit in cazul alertei italienilor vizavi de branza “Bradet”

Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, a declarat, luni, ca a cerut clarificarea situatiei cu Comisia Europeana referitor la alerta care viza produsele provenind din Romania, precizand ca „va lua o pozitie foarte clara pentru ca nu poate accepta astfel de erori”. ”Am cerut inca de vineri clarificarea situatiei cu Comisia Europeana vizavi de alerta care a fost facuta de italieni si am inteles ca problema acolo a fost o alerta gresit data de autoritatile italiene care au vorbit de laptele de oaie si nu de laptele de vaca (…) Inteleg ca alerta a vizat exact produsele de la Bradet si nu altele. Comunicarea care a venit de la comisie a fost prea generala si am cerut clarificarea acestor lucruri. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare, alerta a vizat gresit, initial, produsele din lapte de oaie si inteleg ca a fost corectata apoi cu lapte de vaca si nu la nivel national pentru toate produsele romanesti, ci pentru produsele care intr-adevar au fost identificate” a declarat premierul Romaniei. „Aceasta e pozitia mea si, daca se intampla sa fie lucrurile altfel, eu am si transmis prin reprezentanta noastra la Bruxelles catre Comisia Europeana ca , daca aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o pozitie foarte clara pentru ca nu pot sa accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare romanesti. Stiu foarte bine despre ce vorbesc pentru ca eu cunosc modul cum functioneaza acest sistem” a mai precizat premierul Ciolos.

Greseala care ne costa

Autoritatea Sanitar Veterinara a transmis un comunicat de presa, sambata, prin care a anuntat ca produsul notificat de autoritatile italiene nu era obtinut din lapte de oaie, ci de vaca. „Autoritatile italiene au admis faptul ca, din eroare, in notificarea de alerta initiata in data de 16.03.2016 a fost mentionata o branza provenita de la SC Bradet, produsa din lapte de oaie, in loc de branza produsa din lapte de vaca”, se arata in comunicat.

author avatar
National
362 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger