AcasăOldCele mai avantajoase contracte de munca pentru patroni si angajati

Cele mai avantajoase contracte de munca pentru patroni si angajati

Cei care lucreaza in IT sunt mult mai productivi daca muncesc de acasa

In anumite zone ale economiei, exista tipuri de contracte de munca care prezinta numeroase avantaje atat pentru angajatori, cat si pentru angajati. In productie este preferabila munca in ture, in comert, timpul partial de munca, iar in IT, lucrul de acasa.

Cei care lucreaza in IT sunt mult mai productivi daca muncesc de acasa

Angajatorii, dar si angajatii, cauta tipurile de contracte de munca cele mai avantajoase, care sa le aduca unora profit, altora un program adaptat la nevoile personale sau ale familiei.

Lucru in ture

Potrivit companiei Accace, companiile cu activitate de productie sunt sfatuite sa opteze pentru colaborarea prin contract de munca pe perioada determinata, cu programe de munca in sistem de ture. Acest tip de program, de exemplu 12 ore lucrate, dupa care urmeaza 24 de ore libere, da posibilitate angajatului  de a investi timp si in alte proiecte personale sau chiar intr-un al doilea job, cu jumatate de norma.

Cu jumatate de norma

Similare cu industria producatoare sunt companiile din retail, unde dinamica activitatii este stabilita mai degraba de lansari de colectii, evenimente de shopping, precum Black Friday, sau perioade traditionale de cumparaturi, de Pasti, Ziua Copilului, Craciun sau 1 Martie. In retail, specialistii Accace recomanda companiilor de profil sa opteze pentru contracte de munca pe perioada determinata, cu timp partial, cu fractiune de norma de 4 sau 6 ore. Aceasta forma de colaborare permite atat companiilor, cat si angajatilor sa isi organizeze activitatile astfel incat sa acopere nevoile ambelor parti. Intervalul de varsta predominant al angajatilor din companiile de retail este de 18 – 28 ani si, in conditiile in care cei multi sunt inca studenti, masteranzi sau au diverse cursuri in desfasurare, programul partial de munca este mult mai avantajos si le permite continuarea studiilor.

Program flexibil

In ceea ce priveste companiile IT care doresc sa ramana atractive pe piata muncii, recomandarea Accace este sa ia in considerare programul de munca de tipul „flexi-time” sau munca la domiciliu. Aceste doua concepte sunt identificate de noi ca fiind obligatorii in politica colaborarii angajatorilor din IT cu prezenta generatie de candidati.

author avatar
Arpad Dobre
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger