AcasăOldBursa, in scadere din cauza minivacantei

Bursa, in scadere din cauza minivacantei

Actiunile Erste Bank au crescut cu 2,42%, cele ale OMV Petrom au scazut cu un procent

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 113,15 milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 106,89 milioane de lei,  cu  33,12% mai putin fata de saptamana precedenta, in urma celor doua zile de vacanta de la inceputul saptamanii.

Actiunile Erste Bank au crescut cu 2,42%, cele ale OMV Petrom au scazut cu un procent

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile Banca Transilvania (31,05 milioane de lei), Fondul Proprietatea (30,15 milioane de lei), BRD-SocGen (12,05 milioane de lei), Romgaz (7,93 de milioane de lei) si Electrica (7,61 de milioane de lei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat cresteri 20 titluri, alte 20 au stagnat, iar 32 au consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la actiunile Electroputere (EPT), Uztel (UZT) si Stirom (STIB) de +14,41%, +14,17%, respectiv, de +9,14%.  Cea mai mare scadere s-a consemnat la titlurile TMK-Artrom (ART) de -11,43%, urmata de Prodplast (PPL) si Impact (IMP) de -8,87%, respectiv, de -5,14%.

Plusuri la Erste,  minusuri la OMV Petrom

BVB a inceput tranzactionarea saptamana trecuta in ziua de miercuri, dupa ce luni si marti au fost zile de sarbatoare legala. ROTX este indicele care s-a apreciat cel mai mult, cu 0,52%, fiind ajutat de evolutia titlurilor Erste Bank, care au crescut cu 2,42%. La polul opus s-a situat indicele BET-NG (care include companii din domeniul energiei), care a scazut cu 1%, dupa ce primele trei companii ca ponderi  detinute in structura indicelui (OMV Petrom, Romgaz si Electrica) s-au depreciat cu peste 1%. La capitolul plusuri s-au evidentiat Banca Transilvania si BRD, ale caror titluri s-au apreciat cu 2,33%, respectiv, cu2,28%. Aceasta crestere apare insa in contextul in care actiunile celor doua banci s-au corectat puternic saptamana trecuta, odata cu aprobarea legii darii in plata. Din structura indicelui BET, doar Transgaz a mai incheiat saptamana pe plus, iar titlurile sale au crescut usor, cu 0,37% fata de saptamana anterioara, atingand maximele ultimelor trei luni.

author avatar
Arpad Dobre
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger