AcasăOldBursa de la Bucuresti, afectata de incidentul dintre Turcia si Rusia

Bursa de la Bucuresti, afectata de incidentul dintre Turcia si Rusia

Actiunile BRD si ale Bancii Transilvania au scazut dupa adoptarea legii privind darea in plata

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 175,07 milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 159,83 de milioane de lei, cu 3,59% mai mare fata de saptamana precedenta. Cresterea este destul de anemica, iar rezultatele au fost puternic influentate de doborarea de catre fortele aeriene turcesti a unui avion de lupta rusesc la granita turco-siriana.

Actiunile BRD si ale Bancii Transilvania au scazut dupa adoptarea legii privind darea in plata

Cele mai importante schimburi s-au realizat cu titlurile Banca Transilvania (40,19 milioane de lei), Electrica (27,4 milioane de lei), Fondul Proprietatea (27,26 de milioane de lei), BRD (22,61 de milioane de lei) si Romgaz (19,64 de milioane de lei. Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat cresteri 22 de titluri, 19 au stagnat, iar 31 au consemnat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la actiunile SIF Hoteluri, Albalact si TMK-Artrom, de +14,29%, +11,94%, respectiv, de +9,38%. Cea mai mare scadere s-a inregistrat la titlurile Electroputere, de -13,87%, urmata de cele consemnate la titlurile Impact si Uztel, de -11,20% si -11,11%.

Darea in plata devalorizeaza titlurile bancare

Potrivit  expertilor Intercapital Invest, scaderile din saptamana trecuta au inceput in sedinta de marti, cand atat pietele externe cat si cea interna au reactionat la un incident de la granita Turciei cu Siria in care a fost doborat un avion militar rusesc. La BVB scaderile au fost insa moderate, in comparatie cu cele de pe pietele europene. Miercuri a fost aprobata in Parlament legea darii in plata, iar bancherii se tem ca ar putea profita de lege si clientii care vor sa renunte la imobile pentru a nu mai plati creditul, chiar daca nu se afla in incapacitate de plata. In urma adoptarii legii privind darea in plata, titlurile BRD si cele ale Bancii Transilvania s-au corectat puternic in sedinta de miercuri, scazand cu 6,03%, respectiv, cu 5,00%. O noua corectie semnificativa pe cele doua banci s-a inregistrat vineri la inchiderea tranzactiilor, cand au aparut ordine mari la vanzare. Astfel, dupa ce pe parcursul zilei de vineri titlurile bancare se aflau usor in crestere, Banca Transilvania si BRD au incheiat ziua in scadere cu 4,84%, respectiv, cu 3,39%.

author avatar
Arpad Dobre
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger