AcasăOldBrutarii evazionisti, demascati de consumul de gaze

Brutarii evazionisti, demascati de consumul de gaze

Cu 100 metri cubi de gaze se coc 3.300 de paini

Patronatele din morarit si panificatie au atras atentia in repetate randuri ca evaziunea din domeniu a atins 70%, recomandand organelor de cercetare sa verifice consumul de gaze al fiecarei brutarii.

Cu 100 metri cubi de gaze se coc 3.300 de paini

Conform reprezentantilor Rompan, 100-120 de metri cubi de gaze sunt necesari la coacerea a 3.300 de paini de 300 de grame bucata, in functie de sistemul de coacere ales, adica in cuptoare tip tunel sau cu vatra fixa.  In conditiile in care in Bucuresti functioneaza aproximativ 60 de fabrici de paine, tentatia de a fenta Fiscul este destul de mare pentru unii brutari, care, din dorinta de a face profituri cu taxe cat mai mici, raporteaza ca au produs doar o treime din volumul total realizat. Asa s-a intamplat si in cazul unei fabrici de paine din Sectorul 5, unde conducerea a declarat la stat o productie de 100.000 de paini pe luna.

Toate bune, dar la o verificare mai atenta – si in urma expertizei oferite de brutarii legali – organele de cercetare au constatat ca unitatea consumase intr-o luna gaz cat pentru 400.000 de paini. Brutarii de acolo au incercat s-o „scalde”, dar nu le-a mers. Din cele 60 de fabrici de paine din Bucuresti, zece au fost acuzate de evaziune fiscala, fiind amendate cu peste 143.000 de lei.

author avatar
Arpad Dobre
1.060 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger