AcasăOldBecul-spion, cu leduri, boxe, wi-fi si camera video

Becul-spion, cu leduri, boxe, wi-fi si camera video

Becul-minune poate amplifica si semnalul wi-fi din locuinta

Internetul lucrurilor, un concept greu de imaginat in urma cu doar cativa ani, face ca piata obiectelor care pot comunica wireless cu proprietarul lor sa creasca exponential. Printre gadgeturile momentului se numara si becurile cu leduri, boxe si wi-fi, pe care urmeaza a fi montate si camere video.

Becul-minune poate amplifica si semnalul wi-fi din locuinta

La prima vedere, aceste becuri par a fi excesiv de accesorizate (insasi accesorizarea unui bec pare un nonsens), dar isi pot dovedi utilitatea tot mai mult in viitorul apropiat. Astfel, becurile cu pricina, prezentate recent de QuickMobile, au fasunguri normale, ca orice corp de iluminat, furnizand lumina pe baza de leduri, ceea ce denota un consum mic de energie. In plus, au si boxe, prin care se poate difuza muzica, dar si dispozitiv de retransmitere a semnalului wi-fi in casa. Toate aceste operatiuni, inclusiv reducerea sau cresterea luminozitatii, pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii pe smartphone.

Hotii, prinsi wireless

In viitorul apropiat, pe becuri se vor monta si camere video si ne putem imagina ca nu ne aflam acasa, dar primim o alerta pe mobil ca, in lipsa noastra, un hot ne-a intrat in casa. Sa ne inchipuim cumva ca-l putem filma, de la distanta, pe individ si ca putem, trimite imediat imaginile la politie? „Da, acest scenariu este perfect plauzibil cu tehnica actuala, nu este science fiction”, ne-a declarat Tudor Tiboc, General Manager QuickMobile. Pe de alta parte, el a mentionat ca romanii care au comandat terminale mobile (telefoane, tablete) si, dupa primire, constata ca acestea nu functioneaza corespunzator pot utiliza platforma Service-Return.com. Aceasta ofera transportul gratuit tur-retur al produselor trimise in service, de la orice adresa din cele 28 de state membre UE, si urmarirea gratuita a statusului solicitarii in orice moment.

author avatar
Arpad Dobre
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger