AcasăOldBanii personali se inregistreaza la Fisc

Banii personali se inregistreaza la Fisc

Ospatarii trebuie sa inregistreze, la inceperea lucrului, toti banii pe care ii au in buzunare

Firmele care se ocupa de vanzarea bunurilor sau de prestarea serviciilor vor fi obligate sa inregistreze intr-un registru special banii personali ai tuturor angajatilor si sa-l prezinte organelor de control ale Fiscului.

Ospatarii trebuie sa inregistreze, la inceperea lucrului, toti banii pe care ii au in buzunare

Ministerul Finantelor mai pregateste firmelor un nou motiv de stres, printr-un proiect de Ordin pentru aprobarea modelului si continutului registrului de bani personali si a procedurii de inregistrare a acestuia la organul fiscal. Conform actului normativ, operatorul economic are obligatia constituirii registrului de bani personali pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor. Registrul de bani personali se completeaza zilnic de catre personalul operatorului economic care isi desfasoara activitatea in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, la inceputul programului de lucru, fara stersaturi sau modificari si fara a lasa spatii neutilizate. Operatorul economic este obligat sa notifice organului fiscal constituirea registrului de bani personali, precizand data deschiderii acestuia si numarul de pagini, conform numerotarii acestora.

Precizari

Organul fiscal inregistreaza intr-o evidenta proprie, tinuta la nivelul fiecarui contribuabil, registrele de bani personali notificate ca fiind constituite. Registrul se pastreaza la unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor in vederea prezentarii acestuia organelor de control. Un operator economic poate utiliza un singur registru pentru fiecare unitate de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

 

author avatar
Arpad Dobre
644 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger