AcasăOldBani de salarii pentru patroni

Bani de salarii pentru patroni

Patronii care scolesc ucenici beneficiaza de 300 de lei si 250 de euro lunar pentru fiecare tanar angajat

Tinerii someri si angajatorii beneficiaza de sume de bani consistente din bugetul statului roman pentru facilitarea accesului pe piata muncii. Prin programul „Garantia pentru tineri” urmeaza sa se acorde suplimente si din fonduri europene, in baza unor proceduri la care se lucreaza in aceste zile.

Patronii care scolesc ucenici beneficiaza de 300 de lei si 250 de euro lunar pentru fiecare tanar angajat

Confederatia Sindicala Nationala Meridian a prezentat, recent, pe larg, toate benefiicile acordate tinerilor someri, respectiv de finantari neramnbursabile acodate angajatorilor acestora. Sumele de bani pe care statul roman le acorda deja si cele din fonduri europene care se vor aloca in baza unor ghiduri de implementare a programului „Garantia pentru tineri” la care se lucreaza in prezent sunt urmatoarele:

–         750 de lei pentru stagiari, de la statul roman, plus 300 euro lunar din fonduri europene. Stagiatura presupune studii superioare, iar timp de sase luni, angajatorii care incadreaza stagiari primesc de la stat suma de 750 de lei, alocati printr-un act aditional la contractul individual de munca. Prin prgramul „Garantia pentru tineri” urmeaza sa se acorde in plus 300 de euro lunar pentru fiecare stagiar din fonduri europene.

–         300 de lei pentru ucenici de la statul roman, plus 250 euro lunar din fonduri europene. Pe intreaga perioada de ucenicie se acorda angajatorului suma de 300 de lei, iar prin programul „Garantia pentru tineri”, inca 250 de euro lunar, pentru o perioada cuprinsa intre un an si trei ani.

–         3.500 de lei prima de instalare de la stat, plus 1.000 de euro din fonduri europene. In prezent, un tanar somer aflat in evidentele statului poate primi o prima de instalare de 3.500 lei, daca isi gaseste un loc de munca si isi schimba domiciliul in localitatea in care se afla jobul, iar prin „Garantia pentru tineri” urmeaza sa mai primeasca inca 1.000 de euro.

De asemenea, un tanar somer primeste in prezent 1.000 de lei daca se angajeaza si face naveta la o distanta mai mare de 50 de kilometri, iar prin programul cu fonduri europene va primi in plus 250 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger