AcasăOldAzi incepe sezonul reducerilor la imbracaminte si incaltaminte

Azi incepe sezonul reducerilor la imbracaminte si incaltaminte

Magazinele pot oferi reduceri la imbracamintea din sezonul toamna-iarna

De astazi incepe perioada de soldare, adica de reducere a preturilor la imbracamintea si incaltamintea din sezonul toamna-iarna. Magazinele de profil isi vor vinde marfa cu 50%- 70% mai ieftin.

Magazinele pot oferi reduceri la imbracamintea din sezonul toamna-iarna

Perioada de soldare este stabilita de lege intre 15 ianuarie si 15 aprilie 2015, pentru produsele de toamna-iarna. In acest interval, comerciantii isi pot stabili o perioada maxima de 45 de zile in care pot vinde produse la preturi reduse.

Ce se ieftineste

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), produsele care pot fi supuse soldarii sunt:

–           articolele de imbracaminte, blanarie-pielarie,

–           confectiile, tricotajele, lenjeria,  tesaturile,

–           marochinaria, incaltamintea,

–           articolele de sport-turism,

–           alte produse din categoria produselor sezoniere nealimentare.

Reduceri clare

Comerciantii care ofera in aceasta perioada reduceri au o serie de obligatii.  Potrivit legii, pe eticheta produsului trebuie sa fie scris atat pretul vechi, cat si pretul nou, rezultat din aplicarea reducerii. Orice anunt de reducere de pret, in valoare absoluta (in lei) sau in procent, trebuie efectuat vizibil pentru fiecare produs sau grupa de produse identice. Reprezentantii ANPC avertizeaza comerciantii ca este interzis ca o reducere de pret pentru un produs sa fie prezentata consumatorilor ca o oferta gratuita a unei parti din produs. De exemplu, daca un costum se vinde la reducere, cureaua gratis la pantaloni nu poate face parte din promotie. In cazul in care sunteti nemultumiti de prerzentarea, vanzarea sau calitatea marfii sesizati conducerea magazinului, iar daca nu gasiti intelegere, sunati la ANPC la 021/9551.

author avatar
Arpad Dobre
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger