AcasăOldAsigurarile obligatorii de locuinte, in scadere

Asigurarile obligatorii de locuinte, in scadere

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera daunele provocate de inundatii, cutremur sau alunecari de teren

Romanii sunt, se pare, ceva mai linistiti in privinta calamitatilor naturale, de vreme ce din toamna anului trecut au incheiat mai putine polite de asigurare obligatorie a locuintei.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera daunele provocate de inundatii, cutremur sau alunecari de teren

Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, societate ce reuneste mai multe firme de asigurari, contabiliza in septembrie 2014 aproape 1,6 milioane de polite de asigurare obligatorie a locuintei. La sfarsitul anului trecut, numarul acestora a scazut la 1,49 de milioane, semn ca aproximativ 100.000 de proprietari nu si-au reinnoit politele. Cei care nu isi asigura locuintele vor fi amendati de autoritatile locale cu pana la 500 lei.

Costuri

Asigurarea obligatorie acopera riscul de cutremur, alunecari de teren si inundatii ca fenomene naturale. De asemenea, se acopera si daunele provocate locuintelor de incendii sau explozii, ca urmare a  producerii unui cutremur ori unei alunecari de teren. Prima de asigurare costa:

a) 20 euro/an pentru constructiile cu destinatia de locuinta de tip A (cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa etc.), despagubirea fiind de maximum 20.000 de euro;

b) 10 euro/an pentru constructiile cu destinatia de locuinta de tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic), despagubirea fiind de maximum 10.000 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger