Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Business » Aplicatia BSPLayer poate infecta 70 de milioane de utilizatori

Aplicatia BSPLayer poate infecta 70 de milioane de utilizatori

Autor:

Aplicatia multimedia BSPlayer, folosita pentru ascultarea/vizionarea de continut audio/video, are o „hiba”, prin care toti cei aproximativ 70 de milioane de utilizatori pot fi infectati cu virusi.

 

Bitdefender recomanda utilizatorilor aplicatiei multimedia BSPlayer sa actualizeze produsul cu cea mai recenta versiune. Timp de cinci ani, cei 70 de milioane de utilizatori ai aplicatiei au fost expusi unei vulnerabilitati care, odata exploatata de catre un atacator pentru a rula cod arbitrar, poate infecta PC-ul cu diversi virusi.

BSPLayer Aplicatia BSPLayer poate infecta 70 de milioane de utilizatori

O eroare in sistemul BSPLayer este utilizata de hackeri pentru a prelua controlul asupra calculatorului vostru

Sistemele vechi, mai vulnerabile

Vulnerabilitatea este activa pe sistemele de operare Windows XP si Windows 7, atat in variantele de 32 cat si pe cele de 64 de biti. Sistemele mai noi de operare, precum Windows 8, nu sunt afectate de acest tip de atac, intrucat contin mecanisme speciale de protectie impotriva unor astfel de vulnerabilitati. Un utilizator poate fi pacalit foarte usor sa execute un astfel de fisier periculos. Practic acesta acceseaza o reclama falsa prin care descarca fisierul ce activeaza eroarea in BSPlayer. Din acel moment calculatorul devine „sclavul” atacatorului, acesta avand un control deplin asupra datelor stocate si asupra sistemului de operare.

Greu de detetctat

Astfel de vulnerabilati in aplicatii uzuale precum Java sau Adobe sau in sisteme de operare precum Windows sunt deosebit de valoaroase pentru escroci, intrucat reprezinta o modalitate de a livra virusi fara a starni suspiciunea utilizatorilor. O banala eroare intr-o aplicatie poate avea consecinte grave, daca este generata de un atacator in scopuri malefice. Acest tip de vulnerabilitati sunt greu de detectat, deoarece solutiile de securitate le pot considera erori obisnuite. Solutiile de securitate pot insa monitoriza vulnerabilitatile cunoscute si nerezolvate si pot preveni executarea fisierelor periculoase copiate de pe internet. Bitedefnder recomanda tuturor utilizatorilor sa-si instaleze intotdeauna cele mai noi actualizari de securitate, atat pentru sistemul de operare cat si pentru aplicatiile folosite. De asemenea, este recomandata folosirea unei solutii de securitate capabile sa protejeze calculatorul de amenintarile online.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!