AcasăOldApartamente noi la jumatate din pretul celor vechi

Apartamente noi la jumatate din pretul celor vechi

Preturi. Apartamentele noi din Militari sau Berceni se vand cu 600-655 de euro/mp

Proprietarii locuintelor vechi au tot redus in ultimii sase ani preturile, care au scazut la jumatate fata de perioada 2007-2008, din cauza crizei. O alta lovitura vine din partea dezvoltatorilor din Bucuresti, care vand apartamente noi cu 600 de euro/metru patrat.

Preturi. Apartamentele noi din Militari sau Berceni se vand cu 600-655 de euro/mp

Apartamente vechi de peste 30 de ani, care in 2008 erau oferite spre vanzare cu 45.000-55.000 de euro (1.500 – 1.700 de euro/metru patrat) zac de cinci ani pe piata de profil din Bucuresti si nu le mai cumpara nimeni, desi sunt oferite acum cu 1.100 de euro/mp, in medie. Vorbim aici de locuinte situate nu in zonele ultracentrale sau in cartierele considerate bune, ci de apartamentele aflate aproape de periferie. Locuintele vechi care se mai vand se afla in blocuri care au fost reabilitate termic, aflate in cartiere ca Militari, Titan, Berceni sau Rahova. Dezvoltatorii de proiecte imobiliare din zonele amintite au iesit pe piata cu oferte de apartamente noi la preturi reprezentand jumatate din valoarea de oferta a apartamentelor vechi de 30-40 de ani.

Locuinte noi in cartiere vechi

Potrivit portalului dezvoltatorimobiliar.ro, cele mai ieftine apartamente noi din Bucuresti sunt localizate in prezent in sudul Capitalei. In cartierul Berceni se afla ansamblurile rezidentiale Vista Rezidential Berceni, Gama Residence 3 etc., iar in Rahova, complexurile rezidentiale Fortuna Residence sau Confort Urban Residence Rahova. In ambele cartiere preturile apartamentelor noi incep la 655 de euro/mp. In cartierul Militari, locuintele noi din Militari Residence costa 600 de euro/mp. In cartierele Titan, Colentina, Pantelimon si Fundeni, apartamentele recent finalizate se vand cu 740 de euro/mp, iar in centrul Capitalei, cu 1.200 de euro/mp. In consecinta, proprietarii apartamentelor vechi trebuie sa taie drastic preturile, altfel nu le vor vinde nici peste zece ani.

author avatar
Arpad Dobre
670 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger