AcasăOldAmericanii, cu ochii pe imobiliarele si resursele minerale din Romania

Americanii, cu ochii pe imobiliarele si resursele minerale din Romania

Investitiile firmelor americane in Romania au depasit, in prima jumatate a acestui an, 1,3 miliarde de dolari, printre domeniile de interes numarandu-se comertul, tranzactiile imobiliare si activitatea extractiva.

Ambasadorul SUA, Hans G. Klemm, cere autoritatilor de la Bucuresti o promovare mai intensa a potentialului turistic romanesc

Valoarea schimburilor comerciale intre Romania si SUA in 30 iunie 2015 s-a ridicat la peste un miliard de dolari (exporturi de 597 milioane de dolari si importuri de peste 403 milioane de dolari). Pe de alta parte, investitiile americane in Romania se ridicau la mijlocul acestui an la 1,361 miliarde dolari. Numarul firmelor cu capital american era, la aceeasi data, de 7.007. Fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, cuantumul investitiilor americane in Romania este cu 4,8% mai mare. Investitiile americane au vizat, in principal:

–         comertul cu ridicata si amanuntul (27%),

–         tranzactii imobiliare (16,8%),

–         industria extractiva si prelucratoare (12,7%),

–         activitati profesionale, administrative, stiintifice si tehnice (12,4%), transport, depozitare si comunicatii (10,5%),

–         constructii (8,2%),

–         hoteluri si restaurante (5,5%) etc.

Printre cei mai importanti investitori americani in Romania se numara: Honeywell, Monsanto Company, Lufkin Industries, The Timken Company, McDonald’s Phemus Corporation, (Scolopax-denumirea filialei romanesti, American Life Insurance Company (Alico Asigurari), Florida Shipping Lines (Salonul Auto Victoria), Phemus Corporation (Romply Merops), Ford Motor Company (Automobile).

Interes pentru turismul romanesc

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans G. Klemm, s-a intalnit recent cu ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose. Cei doi au discutat despre intensificarea cooperarii economice romao-americane in diferite domenii, atragerea de noi investitori americani in Romania. Klemm a apreciat potentialul turistic ridicat al Romaniei. El si-a aratat convingerea ca o promovare strategica a ofertei turistice romanesti in SUA poate fi imbunatatita, ca sa fie atrasi cat mai multi americani, dornici sa cunoasca noi destinatii turistice.

author avatar
Arpad Dobre
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger