AcasăOldAllianz da in judecata Volkswagen

Allianz da in judecata Volkswagen

In premiera o mare firma germana cheama in instanta Volkswagen

Asiguratorul german va declansa o prodecura de urmarire in justitie a fabricantului de automobile pentru a obtine despagubiri din cauza pierderilor suferite la bursa de VW ca urmare a scandalului trucarii emisiilor poluante.

In premiera o mare firma germana cheama in instanta Volkswagen

Plangerea pregatita de Allianz constituie o prima actiune de acest gen impotriva gigantului auto din partea unei mari firme germane, in momentul in care Volkswagen incearca sa recupereze terenul pierdut in urma scandalului din cauza caruia a pierdut aproape o treime din capitalizarea sa bursiera, informeaza Reuters. Potrivit unor surse, Allianz va depune plangerea in cursul acestei luni, in conditiile in care Volkswagen face obiectul unor din ce in ce mai multe plangeri in justitie.

Parchetul din Paris deschide ancheta

Parchetul din Paris a deschis o ancheta preliminara contra VW, vizand automobilele vandute in Franta, a raportat o sursa judiciara pentru AFP. Ancheta a fost deschisa pentru”inselaciune agravanta”, privind modelele VW vandute in Hexagon, infractiune pedepsita cu cinci ani de inchisoare si amenda de 600.000 de euro. Evident, in vizor se afla falsificarea testelor privind emisiile motoarelor diesel, 11 milioane de masini VW in lume fiind echipate cu un soft care afiseaza valori de poluare inferioare celor reale.

author avatar
National
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger