AcasăOldAdio, Gazprom! Nabucco intra in linie dreapta

Adio, Gazprom! Nabucco intra in linie dreapta

Oficialii romani si straini au semnat Acordul Nabucco la Bucuresti

Romania ar putea scapa in cativa ani de plata unor tarife discretionare aplicate de Gazprom pentru gazul natural din Rusia. Conducta Nabucco Vest este cu un pas mai aproape de finalizare si va trece prin tara noastra.

Oficialii romani si straini au semnat Acordul Nabucco la Bucuresti

Gazul natural din zacamantul Shah Deniz (Azerbaidjan) este dorit in sud-estul si centrul Europei, ca alternativa la metanul din Rusia, scump si folosit de rusi ca „moneda” de schimb politica in relatia cu UE. In aceste conditii, putem considera ca ieri, in Romania a avut loc un act istoric, prin semnarea la Bucuresti, de catre partenerii proiectului gazoductului Nabucco, a  Acordului de Asociere si Subscriere pentru potentialii investitori.

„Semnarea Acordului este un document ce va sta la fundamentarea functionarii companiei internationale Nabucco, dupa accederea Consortiului Shah Deniz”, a afirmat ministrul Energiei, Constantin Nita. La randul sau, presedintele Comitetului Director Nabucco, Hans-Peter Floren, a precizat ca acordul este un pas important pentru selectarea rutei finale a conductei. Din consortiul Nabucco fac parte Bulgaria, Turcia, Romania, Ungaria si Austria, pe teritoriul carora este creionat acum traseul conductei de gaze.

author avatar
Arpad Dobre
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger