AcasăOld99% dintre producatorii de suplimente alimentare din Romania nu isi declara furnizorii...

99% dintre producatorii de suplimente alimentare din Romania nu isi declara furnizorii de materie prima

Esenta suplimentelor alimentare, un mister

Pe piata romaneasca a suplimentelor alimentare, estimata la circa 200 milioane de euro, activeaza peste 100 de producatori si importatori. Doar 1% dintre ei isi declara furnizorii de materie prima.

Esenta suplimentelor alimentare, un mister

Aproape nu se stie cine sunt acesti furnizori de materie prima pentru produse atat de promovate pe canalele media, cum sunt suplimentele alimentare. Ei sunt considerati in multe cazuri „secret de afaceri”, astfel incat  foarte putini producatori ii „divulga”.

Potrivit directorului general al companiei „Alevia”, medicul Florin Mitocaru, eficienta suplimentelor alimentare este influentata de materia prima folosita. Un alt factor foarte important pentru stabilirea calitatii produsului este tara de provenienta a extractului. Consumatorii ar trebui sa poata sa deosebeasca cele doua modalitati de obtinere a suplimentelor alimentare pe baza de plante, precum si faptul ca extractul este de doua tipuri: pur sau adulterat. „Extractul slab sau adulterat este un extract asupra caruia s-a intervenit in mod artificial. Din pacate, acest aspect nu poate fi verificat daca ne uitam pe eticheta sau prospectul produsului, ci prin analize de laborator amanuntite”, avertizeaza dr. Mitocaru.

author avatar
National
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger