AcasăOld„Prima casa”, mai mare si mai scumpa

„Prima casa”, mai mare si mai scumpa

Beneficiarii programului isi pot inchiria locuinta

Un ordin al Ministerului Finantelor, intrat recent in vigoare, prevede ca, din aceasta luna, beneficiarii programului „Prima Casa” isi pot cumpara o locuinta mai scumpa, cu suprafata utila mai mare.

Beneficiarii programului isi pot inchiria locuinta

Potrivit reglementarilor in vigoare, beneficiarii programului vor putea inclusiv sa-si inchirieze, partial sau total, locuintele, acestea putand fi transformate si in sedii sociale ale firmelor. In plus, spatiile locative pot fi trecute si pe numele sotilor/sotiilor si pot face obiectul unui partaj in caz de divort ori conventie matrimoniala.

Obligatii

Beneficiarul care doreste trecerea de la o locuinta mai mica la una mai mare are obligatia de a utiliza sumele obtinute din vanzarea locuintei achizitionate sau construite initial pentru lichidarea creditului acordat initial in cadrul programului. Daca aceste sume sunt insuficiente pentru stingerea creditului acordat initial, beneficiarul se obliga sa achite din surse proprii eventuala diferenta de pret pentru achizitionarea/construirea noii locuinte. Utilizarea noului credit se va face exclusiv pentru achizitionarea/construirea noii locuinte, cu conditia lichidarii creditului acordat initial in cadrul programului pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare sau a contractului de construire a noii locuinte. Conform datelor oficiale, pana in prezent au fost acordate peste 157.000 de garantii, in valoare totala de peste 13 miliarde de lei, pentru sustinerea de finantari destinate achizitionarii/constructiei de locuinte in cadrul Programului „Prima casa”.

author avatar
Arpad Dobre
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger