AcasăOld„Baietii destepti” mai pierd o lupta cu Hidroelectrica

„Baietii destepti” mai pierd o lupta cu Hidroelectrica

Asa-numitii „baieti destepti” din energie, care contractasera in urma cu 12 ani curent sub pretul de productie de la Hidroelectrica, au mai pierdut o lupta cu firma de stat. Dupa ce li s-au anulat contractele in urma intrarii Hidroelectrica in insolventa, Tribunalul Bucuresti a respins si contestatia „baietilor destepti”.

In vara anului 2012, ca urmare a intrarii in insolventa, administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica a denuntat contractele de vanzare-cumparare incheiate cu o serie de firme (Alro Slatina, Luxten Lightining, Energy Holding, ArcelorMittal Galati etc.) catalogate ulterior drept  „baietii destepti” din energie. Unii dintre acestia au contractat curent electric cu 135 de lei/MWh, desi Hidroelectrica avea un cost de productie de peste 140 de lei/MWh.

Remus Borza sustine ca „baietii destepti” vor daune interese de 1,3 miliarde de lei

Evident, denuntarea contractelor s-a lasat cu procese intentate de „baietii destepti”, care, potrivit reprezentantului Euro Insol (administratorul judiciar al Hidroelectrica), Remus Borza, urmareau sa obtina 1,3 miliarde de lei daune interese, precum si repunerea in vigoare a contractelor incheiate in 2003, prelungite in 2009 si valabile pana in 2018. Zbaterea reclamantilor este, insa, in zadar.

Contestatie respinsa

Procesul initial s-a lasat cu respingerea contestatiei Energy Holding, apoi aceasta decizie a fost casata de Curtea de Apel, iar dosarul a trecut la rejudecare. Cu toate acestea, Tribunalul Bucuresti a respins, din nou, zilele trecute, o noua contestatie, formulata tot de Energy Holding impotriva denuntarii contractului de furnizare. Totodata, instanta a obligat contestatoarea Energy Holding la plata catre Hidroelectrica  a cheltuielilor de judecata, in suma de 412.825,20 lei.

author avatar
Arpad Dobre
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger