AcasăNewsBursele lumii, pe rosu! Vine criza?

Bursele lumii, pe rosu! Vine criza?

Principalii indici ai bursei de pe Wall Street, Dow Jones Industrial Average si S&P 500 Index, au inregistrat in timpul sedintei de tranzactionare de luni cel mai semnificativ declin  de dupa 2011. Aceasta a produs o unda de soc care a lovit intai Asia, apoi a plecat spre Europa.

Turbulentele bursiere din SUA si Asia s-au extins si pe pietele europene, indicele pan-European STOXX 600 a scazut, marti dimineata, cu 2,2%, a saptea zi de declin consecutiv. Astfel, bursa de la Londra a deschis sedinta de marti in scadere cu 3%, indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt inregistra un declin de 3,60%, in timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris a scazut cu 3,1%. Cel mai semnificativ declin, de 5,2%, l-a inregistrat grupul bancar elvetian Credit Suisse la Bursa de la Zurich. Indicele FTSE MIB al Bursei italiene a scazut cu 3,6%, iar indicele Ibex al Bursei spaniole inregistra un declin de 3,36%. Cu toate acestea, tot mai multi analisti sunt de acord cu faptul ca miscarea bursiera nu indica sosirea unei crize, ci mai degraba incercarea acestora de a-si corecta pozitia fata de noua realitate economica americana.  Spre exemplu, Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, ieri, ca scaderea pietelor bursiere internationale nu ne afecteaza, iar imprumutul de doua miliarde de euro luat recent de tara noastra de pe pietele externe „arata foarte clar interesul investitorilor fata de piata din Romania”. Pe de alta parte, caderea bursei americane a provocat pierderi masive pentru cei 500 de afaceristi din topul celor mai bogati oameni ai planetei. Averile lor s-au micsorat cu 114 miliarde de dolari (Warren Buffet a pierdut 5,1 miliarde de dolari, Zuckerberg a pierdut 3,6 miliarde si Bezos, 3,3 mld). Si daca acestia au pierdut astfel de sume, oare noi, ceilalti, amarastenii nu vom avea de suferit pe termen lung? Si specialistii BNR spun ca prabusirea burselor nu ne va afecta semnificativ si ca nu acesta este semnul unei adevarate crize economice globale.

author avatar
Catalin Dumitrescu
375 afisari

2 COMENTARII

  1. MINCIUNI !!! Parlamentul Penal si Guvernul Penal MINT ! In Italia se simte criza de anul trecut din vara.Romani, nu mai faceti imprumuturi la banci sau CAR-uri, pentru ca urgia care v-a veni este fara precedent ! „Întrebat de Business Insider dacă poate cineva să salveze lumea de la această situaţie, Rogers a răspuns că se va încerca. ”Vor încerca să crească dobânzile. Apoi, când lucrurile vor fi cu adevărat rele, oamenii vor începe să sune şi vor spune: trebuie să mă salvezi. Este vorba de civilizaţia vestică, iar aceasta se va prăbuşi. Apoi FED, care este făcut din birocraţi şi politicieni, va spune că ”Trebuie să facem ceva”. Şi vor încerca să facă, dar nu vor reuşi.
    ”De aceea m-am mutat în Asia. Copiii mei deja vorbesc mandarină. Veţi vedea cum vor cădea guvernele, vom vedea ţări care vor cădea. Islanda a eşuat ultima oară, alte ţări vor urma. Veţi vedea partide că vor dispărea, veţi vedea instituţii care există de peste 150 de ani că vor dispărea”.”
    http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/vine-apocalipsa-financiara-avertisment-precedent-unul-dintre-cei-puternici-investitori-lume-vine-cea-mare-criza-toate-timpurile-guverne-vor-cadea-tari-vor-da-faliment-companii-vechi-sute-ani-vor-16918695

  2. Criza a fost chemata! Ea nu a picat din senin! Cand prostia, ura, violenta devine prea puternica si avuta … criza e si ea prezenta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger