AcasăNewsBulgarii vor sa intre pe piata asigurarilor RCA

Bulgarii vor sa intre pe piata asigurarilor RCA

Doua firme din tara vecina vor sa vanda RCA pe piata autohtona, dar au nevoie de acordul Biroului Asiguratorilor Auto din Romania. Care, deocamdata, nu exista.

Este vorba de companiile Euroins  si DallBogg. Prima,  un nume pe piata asigurarilor RCA, inregistrata si autorizata de ASF, a avut mari probleme, din cauza multiplelor reclamatii privind plata daunelor, fiind suspendata, o perioada , acum trei ani, si a inregistrat, in 2015,  pierderi de 300 de milioane de lei. La ora actuala, Euroins se afla intr-un progam de redresare financiara.

DallBogg sustine ca are  peste 170.000 de clienti RCA,  si are in vizor si soferii romani care isi inmatriculeaza automobilele in tara vecina, trimitandu-si, intentiile ASF, inca din luna august. Numai ca, BAAR nu si-a dat acordul pentru intrarea bulgarilor pe piata locala, considerind ca DallBogg, care este prezenta si in Italia si Belgia,  are afaceri reduse in domeniu si un istoric de plata al implicarii in daunele transfrontaliere „nu tocmai bun”.

„Ei sunt foarte activi in relatia cu romanii care isi inmatriculeaza masina in Bulgaria, ceea ce nu este chiar un semn bun, pentru ca sunt cunoscute intarzierile pe care le inregistreaza in caz de dauna, in relatia cu romanii (…) Firma a intrat pe RCA abia pe la sfarsitul lui 2014”,  precizeaza o sursa avizata.

author avatar
Bogdan Borcea
201 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger