Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bulgaria protesteaza, Romania e momaie!

Bulgaria protesteaza, Romania e momaie!

Autor:

Sofia bate obrazul Uniunii Europene, cum noi nu indraznim, alaturandu-se initiativei grupului statelor din Grupul Visegrad-Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia, pentru ca firmele sa nu mai vanda, in Estul Europei, alimente mai proaste decat cele comercializate in zona Occidentala. O problema ridicata in tara vecina in cadrul reuniunii Consiliului de Agricultura de la Bruxelles.

 

shopping 69424700 Bulgaria protesteaza, Romania e momaie!„ Procedeul prin care se livreaza pe pietele din Europa de Est produse cu mai multa sare, grasime si indulcitori artificiali reprezinta o discriminare. Cred ca vom avea succes, deoarece din ce in ce mai multe state se alatura initiativei”, spune ministrul Agriculturii din Bulgaria, Hristo Bozukov.

”Problema ‘standardelor duble’ folosite de producatorii de alimente trebuie clarificata si se vor inregistra progrese in acest scop daca si alte state membre se vor alatura initiativei statelor din Grupul Visegrad de a elabora reglementari care sa asigure standarde alimentare uniforme in UE”, a afirmat, ministrul Agriculturii din Ungaria, Sandor Fazekas. Si premierul slovac, Robert Fico a cerut CE sa ia masuri legislative sa interzica astfel de practici, care „umilesc popoare si creeaza doua categorii de popoare”. Ce face Romania in acest scandal european? Ce stie, adica, va primi “grupuri de lucru” din UE, care, impreuna cu autoritatile sanitare, vor verifica “posibilele diferente de calitate a produselor vandute” pe piata. Gresit: cand ai devenit cosul de gunoi al companiilor alimentare nu te apuci sa-i chemi taman pe aia care l-au umplut! Dar e chiar cum a sintetizat presedintele CE, Jean-Claude Junker: o Europa cu doua viteze, sau cu doua etaje – sus, onorabilii occidentali, iar la subsol, saraciile de estici!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!