Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bulgaria in Schengen, Romania ba!

Bulgaria in Schengen, Romania ba!

Autor:

Pusa sa mai astepte o tura inainte de a bate din nou la usa Schengen, Romania afla acum ca Bulgaria primeste unda verde pentru aderare.

 

schengen Bulgaria in Schengen, Romania ba!In toti anii de cand sta la coada pentru a fi primita in spatiul Schengen, Romaniei i s-a spus ca e mai buna decat vecina Bulgarie. Ca are legi mai bune, ca lupta ei impotriva coruptiei e un model pentru intreaga lume, ca e mai democrata din fire, in fine, ca desi e la coada topului statelor UE este macar peste Bulgaria in toate cele. Iata insa ca situatia s-a schimbat acum la 180 de grade. ”Bulgaria intruneste toate cerintele privind aderarea sa la spatiul Schengen” a decretat, luni seara, presedintele Parlamentului European Antonio Tajani, dupa intalnirea avuta cu presedintele Bulgariei Rumen Radev.

antonio tajani Bulgaria in Schengen, Romania ba!

Presedintele Parlamentului European Antonio Tajani deschide usa Schengen pentru Bulgaria. Romania ramane tot pe tusa

Este adevarat ca Tajani a adaugat ca decizia de primire a Bulgariei in Schengen trebuie sa intruneasca acordul tuturor statelor membre UE, dar important este ca Bulgaria a primit nota de trecere in timp ce Romania a fost poftita sa marsaluiasca mai departe pe drumul trasat si supravegheat de MCV. Cum se potriveste zicerea presedintelui PE cu laudele aduse in trecut Romaniei, spre deosebire de rezervele manifestate de europeni fata de evolutia Bulgariei? Pai tocmai aia e, ca nu se potriveste.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!