Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bugetul de stat, votat a doua oara in Parlament

Bugetul de stat, votat a doua oara in Parlament

Autor:

Bugetul pe acest an va ajunge iar pe masa presedintelui, fara schimbari fata de forma initiala. De altfel, inca de zilele trecute pesedistii spuneau ca nu au de gand sa opereze schimbari la proiectul trimis la reexaminare.

 

Parlament plen Narcis Pop 291 Bugetul de stat, votat a doua oara in ParlamentDupa ce Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor dadusera, miercuri, raport comun de respingere a cererii venite de la Cotroceni in privinta bugetului de stat pe anul in curs, solicitarea formulata de catre primul om in stat a fost supusa votului plenului comun al celor doua Camere ale Parlamentului. Astfel, s-a decis – cu 245 de voturi pentru, 115 impotriva si doua abtineri -respingerea cererii de reexaminare si adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2019 in forma trimisa initial la Cotroceni, in vederea promulgarii.

Drept urmare, proiectul va ajunge inca o data pe masa presedintelui, stiut fiind faptul ca legea suprema, Constitutia, prevede ca nu mai poate trimite inca o data bugetul inapoi in Parlament si ca se vede nevoit sa il promulge.


2 comentarii to Bugetul de stat, votat a doua oara in Parlament

 1. ??????

  Decizia nr. 98/2008 asupra cererii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Președintele României și Guvernul României, formulată de primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu

  ,,2. În exercitarea atribuțiilor prevăzute de art. 85 alin. (2) din Constituție, Președintele României poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în funcția vacantă de ministru. Primul-ministru este obligat să propună o altă persoană.”
  ?
  De ce considerați că guvenul ar putea să propună același buget dacă președintele a solicitat modificări ale bugetului ?
  Dacă președintele a solicitat modificări la legea bugetului opinați că parlamentul ar fi trebuit să retrimită legea bugetului la guvern ?

 2. Lautz

  Asa si poate se imbolnaveste in ziua 10 si se amana pana partidele revin cu bani la popor.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!