AcasăNewsBugetul de stat, votat a doua oara in Parlament

Bugetul de stat, votat a doua oara in Parlament

Comisia comună specială va fi condusă de Claudiu Manda și Gabriel Vlase

Bugetul pe acest an va ajunge iar pe masa presedintelui, fara schimbari fata de forma initiala. De altfel, inca de zilele trecute pesedistii spuneau ca nu au de gand sa opereze schimbari la proiectul trimis la reexaminare.

Dupa ce Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor dadusera, miercuri, raport comun de respingere a cererii venite de la Cotroceni in privinta bugetului de stat pe anul in curs, solicitarea formulata de catre primul om in stat a fost supusa votului plenului comun al celor doua Camere ale Parlamentului. Astfel, s-a decis – cu 245 de voturi pentru, 115 impotriva si doua abtineri -respingerea cererii de reexaminare si adoptarea Legii bugetului de stat pe anul 2019 in forma trimisa initial la Cotroceni, in vederea promulgarii.

Drept urmare, proiectul va ajunge inca o data pe masa presedintelui, stiut fiind faptul ca legea suprema, Constitutia, prevede ca nu mai poate trimite inca o data bugetul inapoi in Parlament si ca se vede nevoit sa il promulge.

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari

2 COMENTARII

  1. Decizia nr. 98/2008 asupra cererii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Președintele României și Guvernul României, formulată de primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu

    ,,2. În exercitarea atribuțiilor prevăzute de art. 85 alin. (2) din Constituție, Președintele României poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în funcția vacantă de ministru. Primul-ministru este obligat să propună o altă persoană.”
    ?
    De ce considerați că guvenul ar putea să propună același buget dacă președintele a solicitat modificări ale bugetului ?
    Dacă președintele a solicitat modificări la legea bugetului opinați că parlamentul ar fi trebuit să retrimită legea bugetului la guvern ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger