AcasăNewsBugetarii, din nou cu buza umflata

Bugetarii, din nou cu buza umflata

Ultimul cadou al lui Ciolos pentru romani

Una peste alta, bugetarii sunt aia care mai mereu platesc oalele sparte. Pe vremea lui Base li s-a luat un 25% ca sa luptam cu criza, acum Guvernul Ciolos ingheata salariile si prelungeste interdictia de acordare a tichetelor de masa, a primelor, a banilor pentru nou-nascuti si a altor facilitati sociale.

Ultimul cadou al lui Ciolos pentru romani

In 2012, inainte ca USL sa preia guvernarea, Cabinetele Boc si Ungureanu au decis interdictii similare. La acel moment, Victor Ponta, care urma sa preia postul de prim-ministru, a criticat neacordarea acestor plati, dar nu le-a mai introdus deloc nici el dupa ce a preluat guvernarea.Tichetele de masa si primele sunt suspendate din 2009, cand a izbucnit criza financiara.

În plus, vor fi afectate si alte categorii sociale: de la nou-născuti la veterani de război

Printre altele, ordonanta lui Ciolos amana cu inca un an, pana la 31 decembrie 2017, dreptul parintilor de a primi 500 de euro pentru fiecare nou-nascut. Si pentru anul viitor va fi suspendata, ca in ultimii ani, acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I – IV. Ordonanta anuleaza articolul care prevede ca „Statul sprijina educatia timpurie, ca parte componenta a invatarii pe tot parcursul vietii, prin acordarea unor cupoane sociale in scop educational”. Ca sa concluzionam, avem de-a face cu masuri clare de austeritate, in conditiile in care cresterea economica s-a mentinut la un nivel foarte bun pentru ceea ce se intampla in UE, aruncate din nou pe umerii populatiei. Masura este contestata de majoritatea sindicatelor si vine in contrast cu ceea ce a anuntat PSD ca ar vrea sa implementeze dupa preluarea fraielor noului Guvern.

author avatar
Catalin Dumitrescu
867 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa nu exageram… Bugetarii beneficiaza de niste sporuri la care cei din mediul privat nici nu viseaza…

    A fost amanat cu 2 luni ! Adica pana la instalarea d-lui Dragnea premier pentru ca el sa decida in cunostinta de cauza daca le acorda sau nu… Sunt curios sa vedem atunci …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger