AcasăNewsBuford, cel mai mic oras din Statele Unite, vandut de singurul sau...

Buford, cel mai mic oras din Statele Unite, vandut de singurul sau locuitor!

(foto: captura Telegraph)

Orasul Buford din Wyoming, „cel mai mic din Statele Unite”, dupa cum il prezinta singurul sau locuitor, Don Sammons, a fost vandut, joi, pentru suma de 900.000 de dolari.

(foto: captura Telegraph)

Au fost 25 de oferte pentru Buford – venite din partea unor posibili cumparatori din Hong Kong, New York, Florida, Kansas si chiar Wyoming. Licitatia a inceput de la 100.000 de dolari. Intr-un final, noul proprietar al orasului Buford a fost desemnat un vietnamez, care a platit pentru cea mai mica localitate din America suma de 900.000 de dolari.

In acest pret sunt incluse, dupa cum le-a povestit jurnalistilor singurul locuitor din Buford, Don Sammons, un teren de 40 kilometri patrati, o casa cu trei camere, o scoala, o benzinarie si alte cateva cladiri, precum si o parcare folosita de conducatorii de camioane, dar si un turn cu antene pentru telefonie mobila.

Don Sammons, fost operator radio in aviatia americana, are 61 de ani. S-a stabilit in Buford in urma cu 32 de ani, impreuna cu sotia si copilul. Intre timp, femeia a murit, iar fiul a plecat din oras. La vremea cand s-au mutat acolo, in oraselul american traiau in jur de 2.000 de suflete. Cu timpul, cand trenurile nu au mai oprit in Buford, oamenii au ales sa se mute din oras. Asa ca, Sammons a ajuns sa fie singurul locuitor al micii localitati, proprietarul si totodata “primarul”, neoficial, ce-i drept, al acesteia.

(foto: captura youtube)

Doar ca, satul de atata singuratate, omul a decis zilele trecute sa vanda tot si sa se mute intr-un loc cu soare, plaja si cativa palmieri. A scos Buford la licitatie si, pentru suma de 900.000 de dolari, un vietnamez a carui identitate nu a fost dezvaluita mass-media, a devenit noul proprietar al celui mai mic oras din SUA. „Sunt si fericit si trist, dar mai mult bucuros, pentru ca eu am vrut asta, pana la urma”, a declarat Sammons, potrivit Telegraph.

author avatar
Cristina Stefan
199 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger