AcasăNewsBucurestiul, PARALIZAT: Luni si marti, GREVA GENERALA la METROU si RATB!

Bucurestiul, PARALIZAT: Luni si marti, GREVA GENERALA la METROU si RATB!

Sindicalistii Metrorex au anuntat ca luni si marti va avea loc o greva generala la Metrou. Pe data de 14 octombrie, intre orele 04.00 – 16.00, nu va circula niciun tren, urmand ca a doua zi sa intre si RATB-ul in greva de solidaritate, daca solicitarile sindicalistilor nu vor fi rezolvate.

„In acest moment, greva celor de la metrou este sigura, daca problemele nu vor fi solutionate pana luni, iar noi ne vom solidariza cu ei marti, daca nu sunt rezolvate revendicarile”, a spus Vasile Petrariu, lider sindical RATB, citeaza rtv.net.

Liderul sindical RATB a precizat ca angajatii transportului public de suprafata din Capitala se solidarizeaza cu cei de la metrou atat pentru a-i ajuta pe acestia, cat si pentru ca in doua luni expira si contractul lor colectiv de munca si vor, astfel, sa traga un semnal de alarma fata de factorii responsabili.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, vineri, ca sindicalistii RATB vor fi totusi obligati, chiar si in cazul unei greve generale, sa asigure circulatia a 30% din parcul auto, specificand ca salariile acestora depasesc oricum salariile oamenilor obisnuiti.

Greva a fost programata pe data de 14 octombrie, luni, dupa ce a fost amanata din 30 septembrie, insa negocierile cu Ministerul Transporturilor vor continua sambata si duminica, in incercarea de a debloca situatia.

„La fiecare intalnire am cerut sa semnam contractul colectiv de munca. Au cerut sa se faca o majorare minima cu nivelul inflatiei pe anul trecut – 5%. Salariul mediu net la metrou este 2.900 lei. Eu consider ca asta e un salariu destul de bun pentru Romania si cred ca si pentru alte tari europene”, a declarat directorul general al Metrorex, Aurel Radu, potrivit sursei citate.

author avatar
Alina Costache
331 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger