Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Bucuresti: un Paste luminat de 175.000 de euro

Bucuresti: un Paste luminat de 175.000 de euro

Autor:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, ca iluminatul festiv de Paste din Bucuresti ar uma sa coste peste 175.000 euro. Aici sunt inclusi banii pentru curent,  manopera, plus costul a peste 1.300 de beculete.

 

constanta lumini paste 1 1 Bucuresti: un Paste luminat de 175.000 de euro

Premiera pascala cu 1.300 de beculete, produse traditionale si atmosfera de sarbatoare

Edilul a precizat ca iluminatul festiv de Paste ar urma sa fie amplasat in zonele centrale ale Capitalei. “In premiera in Capitala, avem o idee, spun eu, care va fi apreciata de bucuresteni. Am demarat curatenia de primavara in toate cartierele din Bucuresti. De asemenea, repararea gropilor in asfalt, care au ramas dupa o iarna destul de grea, deci ne ocupam – ca o gospodina, de casa, sa fie si curata, si reparata, si infrumusetata. Iar aici, a venit aceasta sugestie, sa avem nu doar de Craciun, ci si de Paste, iluminat festiv, pascal, in zona centrala a Capitalei, la Universitate, la Romana, la Unirii, in Centrul Vechi. De asemenea, la Patriarhie. Am primit o oferta din partea companiei care are in responsabilitate, deocamdata, iluminatul public. Am analizat atat in ceea ce priveste aspectul –deci partea grafica- si solutia financiara. Cred ca la cate zeci de milioane de euro am facut economie in aceste opt luni de zile, Capitala isi permite sa aloce un mic buget si pentru ca aspectul sa fie unul placut. Sunt multi bucuresteni care nu au bani sau nu au timp sa plece din localitate si vor ramane aici si sunt convinsa ca vor aprecia faptul ca multe evenimente pregatite pentru ei la Piata Constitutiei – targul de Paste”, a declarat, ieri, Gabriela Firea cu privire la festivitatile sarbatorii pascale. Ea a mentionat ca in cadrul targului respectiv vor avea loc evenimente culturale, spectacole si vor fi amenajate casute care vor comercializa diverse produse traditionale.

Calea surprizelor

“Pentru copii avem foarte multe surprize, foarte multe locuri de joaca si zone de agrement. De asemenea, Calea Victoriei, de la Guvern, pana la Piata Enescu –deci zona Ateneului Roman – va deveni pietonala, de vineri seara pana duminica seara, incepand cu perioada pascala. Pe toata aceasta suprafata vor fi instalate mici scene unde vor evolua artisti. Vom avea de asemenea anumite tarabe care vor fi foarte frumoase vizual, asa cum sunt si in capitalele europene. Am ales deja cateva modele, unde se vor vinde de asemenea produse traditionale, suveniruri, fructe, alimente, bauturi racoritoare, pentru cei care vor dori sa parcurga toata aceasta distanta pe jos”, a mai precizat primarul general al Capitalei.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!