AcasăNewsBucurestenii, implicati in campania „Salvati copiii sirieni”

Bucurestenii, implicati in campania „Salvati copiii sirieni”

Gabriel Cateliu, un tanar cu totul dedicat actiunilor de binefacere

Vineri, sambata si duminica, la Piata Universitatii , strada Edgar Quintet , langa Fantani, s-a desfasurat o etapa a campaniei „Salvati copiii sirieni”, menita sa sensibilizeze opinia publica fata de tragedia poporului sirian.

Gabriel Cateliu, un tanar cu totul dedicat actiunilor de binefacere
Actorul Mihai Raducu
Marinica Bedregeanu, cl X, Liceul Mircea Vulcanescu
Vlad Al Tawel, clasa XII, Liceul Cronos
Voluntari la campanie

Tineri dedicati proiectelor umanitare

Cu sprijinul Asociatiei Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (APADAR), presedinte Viorel Ene, care a obtinut si autorizatie pentru montarea corturilor de campanie, organizatia neguvernamentala Create Yourself si ziarul National au organizat strangere de ajutoare pentru copiii sirieni din taberele defavorizate. „Multumim bucurestenilor care au raspuns apelului nostru si au adus haine pentru copii si dulciuri. Multumim si celor care s-au angajat sa popularizeze campania noastra in folosul copiilor sirieni”, a declarat Gabriel Cateliu, coordonator de proiecte umanitare la Create Yourself si masterand la Facultatea de Stiinte Politice. Gabriel, impreuna cu un grup de prieteni, unii dintre ei studenti la Stiinte Politice, s-au dedicat proiectelor umanitare, fiind cunoscuti pentru programele „Mos Craciun pentru o zi”, „Iepuras pentru o zi”, prin care ajuta copii din familii sarace din Romania. In Piata Universitatii, au impartit peste 1200 de fluturasi de campanie, impreuna cu tineri voluntari:  Marinica Bedregeanu, elev clasa a X-a la Liceul Mircea Vulcanescu si Vlad Al Tawel, elev clasa a  XII la Liceul Cronos. Scopul principal al campaniei este de a sensibiliza opinia publica fata de tragedia copiilor sirieni, supusi zilnic la bombardamentele si blocadele la alimente ale armatei lui Bashar al-Assad. Printre bucurestenii care s-au oprit la corturile campaniei noastre a fost si actorul Mihai Raducu. „Oricand pentru o cauza nobila, mai ales cand e vorba de copii”, ne-a declarat Mihai.

Malnutritia, boala care ucide lent copiii sirieni

Sirienii din Romania ne ajuta sa ducem ajutoarele, nu organismele internationale

Create Yourself a raspuns campaniei ziarului National pentru copiii sirieni, pentru care au reusit sa stranga, pe langa haine, si peste patru tone de alimente neperisabile, orez, faina, ulei, cuscus, zahar, cereale, lapte praf, dulciuri. In „dezastrul umanitar absolut” decretat de ONU pentru Siria, interesant este ca nicio subsidiara din Romania a organismelor umanitare internationale nu ne sprijina decat cu conturi, in care, se stie, romanii nu se grabesc sa puna bani, pentru ca n-au. Grupul de tineri inimosi care faceau pe Mos Craciun si pe Iepuras au trebuit sa-si creeze un ONG, ca sa poata ajuta copiii sirieni. Iar pentru ca ajutoarele sa ajunga la destinatie, ceea ce costa bani, numai sirienii din opozitia din Romania ne ajuta. Niciun organism international, niciunul guvernamental! Sau, ce zic eu? Am uitat de avionul care a dus „ajutoare” la Damasc, regimului lui Bashar al-Assad! Campania continua, pentru ca, si daca in Siria razboiul s-ar incheia maine, refugiatii sirieni nu au unde sa se intoarca imediat, casele lor fiind daramate, orasele din nord fara apa curenta si electricitate.

author avatar
Adina Mutar
1.336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger