AcasăNewsBucataria, de 100.000 de ori mai infecta decat baia

Bucataria, de 100.000 de ori mai infecta decat baia

Renunţă la un singur aliment din bucătăria ta, pe care îl foloseşti în exces, şi îţi vei prelungi viaţa cu câţiva ani

Importante cercetari internationale atentioneaza ca numarul bacteriilor dintr-o bucatarie obisnuita poate fi de 100.000 de ori mai mare decat in baie.

Cei mai mulţi germeni<br >se găsesc pe tocător

Numai pe tocatorul de bucatarie exista o acumulare de bacterii cu 200 la suta mai mare decat pe vasul de toaleta. Vasul de toaleta este considerat locul din casa cu cei mai multi germeni de catre cele mai multe femei participante la studiu (43 la suta), urmat de buretele de bucatarie (25 la suta), podea (16 la suta), tocatoare (6 la suta), chiuveta (4 la suta), blat de bucatarie (3 la suta) si frigider (3 la suta). Contrar opiniei publice, numarul bacteriilor dintr-o bucatarie obisnuita poate fi de 100.000 de ori mai mare fata de baie, potrivit International Hygienne Home Truths Study, The Hygiene Council, 2014.

Vasul de toaletă<br >este considerat<br >unul dintre cele<br >mai periculoase<br >obiecte din casă

Desi este foarte probabil ca vasul de toaleta sa contina microbi, riscul de a lua microbi direct de pe acesta este, in general, scazut, intrucat oamenii nu il ating. Insa, microbii din toaleta pot fi improscati pe alte suprafete in timpul utilizarii sau atunci cand se trage apa si pot fi purtati in toata baia si casa de mainile nespalate. Cel mai mare risc de a lua microbi daunatori din baie provine de la suprafete pe care oamenii le ating in mod uzual, precum manerul pentru tras apa la toaleta, colacul de toaleta, robinetele si manerul usii. Ca regula generala, pentru a opri raspandirea microbilor, este important sa curatati cu produse de curatat care omoara bacteriile suprafetele din casa pe care familia le atinge frecvent cu mainile, precum manerul usii frigiderului, manerele dulapurilor, robinete, clante etc. De asemenea, dormitoarele si spatiile de zi sunt locurile ideale pentru acumularea de praf, acarieni si germeni, care cresc riscul de infectii si imbolnaviri.

author avatar
Catalin Dumitrescu
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger