AcasăNewsBritish American Tobacco isi cumpara rivalul cu 49,4 miliarde dolari!

British American Tobacco isi cumpara rivalul cu 49,4 miliarde dolari!

BAT va achizitiona Reynolds American si va deveni cea mai mare companie producatoare de tutun listata pe bursa.

Cunoscutele marci ale Reynolds – Pall Mall, Camel sau Newport, vor apartine portofoliului BAT, urmarile acordului vor fi intarirea pozitiei pe piata americana, dar si pe cele aflate in crestere, Orientul Mijlociu, America de Sud si Africa.

“Tranzactia va fi un motor pentru o crestere sustenabila a profitului si va crea o afacere mai puternica cu tutun si produse din noua generatie, oferind acces direct produselor noastre pe cele mai bune piete pe plan mondial”, sustine Nicandro Durante, director executiv BAT.

In urma preluarii Reynolds, BAT surclaseaza Philip Morris International, actualul cel mai mare producator de tigari din lume, din punct de vedere al capitalizarii bursiere. Privind veniturile, acelasi titlu il ocupa, in prezent, China National Tobacco. Pe piata Romaneasca, BAT este lider, cu brandul Kent, detine o fabrica, la Ploiesti, iar profitul net realizat, anul trecut, a fost de 435 milioane de lei(98 milioane de euro), conform datelor Ministerului de Finante.

“Produsele din noua generatie”, amintite de CEO-ul Durante, sunt capsulele Neopods pentru dispozitivul glo ifuse, noul produs hibrid intre tigarile traditionale si cele electronice, care nu degaja miros, fum sau scrum, produs, din acest an si la Ploiesti.

author avatar
Bogdan Borcea
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger